Valmisteverotus

Valmisteverot ovat välillisiä veroja, jotka kohdistuvat tiettyjen tuotteiden kulutukseen tai käyttöön. Valmisteveroja kannetaan valtiontaloudellisista syistä, mutta niihin yhdistetään myös mm. sosiaali- ja terveyspoliittisia sekä ympäristö- ja energiapoliittisia tavoitteita. Valmisteveroja kannetaan sekä Suomessa valmistetuista tuotteista että Suomeen tuotavista tuotteista.

Valmisteverotus on tuotekohtaista verotusta; maksettavien verojen määrä perustuu verollisessa käytössä kulutettujen tai kulutukseen luovutettujen tuotteiden määriin.

Valmisteverot ovat joko direktiiveillä yhdenmukaistettuja tai kansallisia. Yhdenmukaistaminen tarkoittaa sitä, että tuotteet ovat valmisteverollisia koko EU:ssa ja niille on asetettu mininimiverotaso. Osasta valmisteveroista on säädetty kansallisesti.

Voit hakea valmisteverolupaa, rekisteröityä ja maksaa valmisteveroja Valmisteveroilmoituspalvelussa.

Siirry Valmisteveroilmoituspalveluun

Huom! Postin lakko viivästyttää Postin jakelemien Verohallinnon kirjeiden toimittamista asiakkaille. Lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 6 ja päättyy sunnuntaina 8.12. klo 24. Valmisteveroilmoitus kannattaa tehdä lakon aikana sähköisen palvelun kautta. Paperilomakkeet kannattaa toimittaa suoraan lähimpään asiakaspalvelupisteeseen.

 

 

Väliaikaisen verottomuuden järjestelmä

Ennakkoratkaisu, muutoksenhaku, palautus

Jätevero ja muut maksut

Ahvenanmaan erityisasema valmisteverotuksessa