Verokortti

Saat nyt vuoden 2020 verokortin OmaVerosta. Tämä verokortti tulee voimaan helmikuussa 2020. Tammikuussa voit käyttää vielä vuoden 2019 verokorttia. Vuoden 2020 tulorajan laskeminen alkaa alusta tammikuussa.

Hae verokorttia OmaVerossa

Katso OmaVeron käyttöohje: Näin haet vuoden 2020 verokortin OmaVerossa

Verokorttia varten tarvitset tiedot tuloista ja vähennyksistä

  • Arvioi koko vuoden tulot.
  • Laske vuoden alusta kertyneet tulot ja verot.
  • Lisää myös tiedot mahdollisista vähennyksistä.

Voit tulostaa verokortin itse tai valita, että se postitetaan sinulle kotiin tai esimerkiksi työnantajallesi. OmaVerossa tehty verokortti säilyy pdf-tiedostona OmaVerossa, josta voit ottaa sen käyttöön milloin tahansa. Työnantajasi tai muu suorituksen maksaja tarvitsee verokorttisi noin 2 viikkoa ennen seuraavaa maksupäivää.

Voit tilata verokortin myös muilla tavoilla

Usein kysyttyä

Tammikuussa 2020 käytetään vielä vuoden 2019 verokorttia. Veroprosentti on sama kuin vuonna 2019, mutta tuloraja nollautuu. Tammikuussa saatuja tuloja ei siis lasketa mukaan vuoden 2019 verokortin tulorajaan. Esimerkiksi palkka, jonka saat 1.1.2020 alkaen on vuoden 2020 tuloa.

Voit myös itse tehdä muutosverokortin, jonka voimaantulopäivä on 1.1.2020. Toimita verokortti työnantajallesi ennen tammikuun palkanmaksupäivää.

Näin tilaat muutosverokortin vuodelle 2020 OmaVerossa

Lue lisää verokortista

Vuoden 2020 verokortti on nyt OmaVerossa. Tämä verokortti tulee käyttöön 1.2.2020.

Jos verokortin tiedot eivät ole ajan tasalla, hae tarvittaessa uusi verokortti OmaVerossa.

Saat verokortin myös postitse joulu-tammikuussa, jos et ole ottanut käyttöön Suomi.fi-viestejä.

Huom.! Voit käyttää vuoden 2019 verokorttia tammikuun 2020 loppuun asti. Vuoden 2020 tulorajan laskeminen alkaa alusta tammikuussa.

Laskutuspalveluyritykset toimivat erilaisilla toimintamalleilla.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.

Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa

Korottaminen saattaa olla tarpeen, jos veroprosentin laskemisessa on käytetty sellaisia vähennyksiä, joita sinulla ei ole enää vuonna 2020 (esimerkiksi tulonhankkimiskuluja tai korkoja).

Veroprosentin korotusta ei tarvitse pyytää Verohallinnolta, jos vuositulorajasi ei ylity. Voit itse ilmoittaa työnantajalle tai muulle tulon maksajalle verokorttiin merkittyä suuremman ennakonpidätysprosentin.

Verokortilla 2020 näkyvä tuloraja on vain 11 kuukaudelle (helmikuu-joulukuu). Verokortin mukana tulevalta laskelmalta näet todellisen 12 kuukauden vuositulorajasi.

Kyllä voit. Tulostettavan verokortin löydät OmaVeron postilaatikosta.

Veroprosenttiin voi hakea alennuksen OmaVerosta, palvelunumerosta tai verotoimistosta, jos tulot ovat olennaisesti pienemmät tai vähennykset olennaisesti suuremmat kuin verokortin mukana lähetettävässä päätöksessä.

Katso OmaVero-ohjeet uuden verokortin 2020 hakemiseen

Saat mahdollisen liian suuren veroprosentin veronpalautuksena korkoineen, jos et hae muutosta lainkaan. Muutosta voi hakea myöhemminkin kuin alkuvuonna ja saat saman hyödyn jo vuoden 2020 aikana.

Kun olet avannut verokortin OmaVerosta, voit tallentaa verokortin PDF:nä kahdella eri tavalla:

  1. vaihtoehto: Paina Tallenna-painiketta ja valitse tallennusmuodoksi PDF.
  2. vaihtoehto: Paina Tulosta. Valitse kohdasta Kohde "Tallenna PDF-muodossa". Paina sen jälkeen Tallenna. Valitse kansio, johon haluat tallentaa verokortin. Paina Tallenna.

Näin tulostat ja sallit ponnahdusikkunat OmaVerossa

Millä laitteella ja selaimella OmaVeroa kannattaa käyttää?