Sivustolla voi olla satunnaisia häiriöitä huoltotöiden vuoksi maanantaina 22.4. klo 6.30–8.00.

Yritysasiakkaiden autoverotus

Autovero on maksettava Suomessa ensimmäistä kertaa rekisteröitävistä tai käyttöönotettavista henkilöautoista, pakettiautoista, moottoripyöristä ja nelipyöristä.

Yritysasiakkaat voivat antaa autoveroilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon tarjoaman teknisen rajapinnan (API) kautta.

 Anna autoveroilmoitus OmaVerossa

Katso lisää autoveroilmoituksen antamisesta Vero API-rajapinnan kautta (tekniset ohjeet)

Voit tarkistaa arvion autoveroilmoituksen käsittelyajasta.

Yritysasiakkaiden menettelyt veroilmoittamisessa eroavat sen mukaan, onko yritys autoverotuksen rekisteröity autoveroilmoittaja vai ei. Rekisteröitynä autoveroilmoittajana voi toimia yritys, joka maahantuo tai valmistaa ajoneuvoja myyntiä varten.

Yritys voi hakea rekisteröidyksi autoveroilmoittajaksi OmaVerossa. Lue lisää rekisteröidyksi autoveroilmoittajaksi hakeutumisesta.

NOLLAVEROPROSENTTI

1.1.2022 tuli voimaan lakimuutos, jonka mukaan kokonaan sähkö- tai vetykäyttöisten henkilö- ja pakettiautojen autoveroprosentti on 0. Nollaveroprosenttia sovelletaan täyssähkö- ja vetyautoihin, jotka on otettu käyttöön 1.10.2021 tai myöhemmin.  

Tee autoveroilmoitus myös täyssähköautoista, vaikka autoveron määrä on nolla. Tarvitset autoverotuspäätöksen autosi rekisteröintiä varten.

Ajoneuvon veroton käyttö yritystoiminnassa

Katso lisää ajoneuvon verottoman käytön eri tilanteista yritystoiminnassa.

Maksuohjeet

Lue lisää siitä, kuinka maksat autoveron.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2021