Yritysasiakkaiden autoverotus

Autovero on maksettava Suomessa ensimmäistä kertaa rekisteröitävistä tai käyttöönotettavista henkilö- ja pakettiautoista, moottoripyöristä ja nelipyöristä.

Yritysasiakkaat voivat antaa autoveroilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon tarjoaman teknisen rajapinnan (API) kautta.

 Anna autoveroilmoitus OmaVerossa

Katso lisää autoveroilmoituksen antamisesta Vero API-rajapinnan kautta (tekniset ohjeet)

Voit tarkistaa arvion autoveroilmoituksen käsittelyajasta.

Yritysasiakkaiden menettelyt veroilmoittamisessa eroavat sen mukaan, onko yritys autoverotuksen rekisteröity autoveroilmoittaja vai ei. Rekisteröitynä autoveroilmoittajana voi toimia yritys, joka maahantuo tai valmistaa ajoneuvoja myyntiä varten.

Yritys voi hakea rekisteröidyksi autoveroilmoittajaksi OmaVerossa. Lue lisää hakeutumisesta.

Täyssähkö- ja vetyautojen verotuksen oikaiseminen

1.1.2022 tuli voimaan lakimuutos, jonka mukaan kokonaan sähkö- tai vetykäyttöisten henkilö- ja pakettiautojen autoveroprosentti on 0. Nollaveroprosenttia sovelletaan täyssähkö- ja vetyautoihin, jotka on otettu käyttöön 1.10.2021 tai myöhemmin.  

Oikaisemme lakimuutokseen liittyen noin 3000 auton maksetun autoveron ajalta 1.10.-31.12.2021. Palautettava summa on yhteensä noin 4 milj. euroa.  

Oikaisujen käsittely aloitetaan kevään kuluessa. Tarkoitus on saada oikaisut käsiteltyä pääosin kesäkuun 2022 loppuun mennessä.   

Oikaisut koskevat lähinnä uusia ajoneuvoja, joissa muutoksenhakuoikeus on yleensä rekisteröidyllä autoveroilmoittajalla ajoneuvon ostajan sijasta. Jos veronalennus koskee ostettua ajoneuvoa eikä alennusta ole huomioitu jo autokaupan yhteydessä, auton ostaja voi kysyä liikaa kannetun autoveron palautuksesta ajoneuvon myyjältä. 

Ajoneuvon veroton käyttö yritystoiminnassa

Katso lisää ajoneuvon verottoman käytön eri tilanteista yritystoiminnassa.

Maksuohjeet

Lue lisää siitä, kuinka maksat autoveron.