Tukea kansainvälistyvän kasvuyrityksen veroasioihin

Verohallinto pyrkii omalla toiminnallaan vaikuttamaan siihen, että asiakkaiden veroasiat hoituvat alusta lähtien oikein. Kansainvälistyvillä kasvuyrityksillä on usein suuri tarve saada reaaliaikaista tukea verokysymyksiinsä. Verohallinto on perustanut asiantuntijatiimin kasvuyritysten tueksi – saat meiltä apua ja tukea verokysymyksiisi niin arvonlisäverotuksessa, elinkeinoverotuksessa, ennakkoperinnässä kuin siirtohinnoittelussakin. Pyrimme vastaamaan tarpeisiisi nopealla reagointivalmiudella, korkealla asiantuntemuksella ja luottamuksella. Haluamme osaltamme kannustaa ja auttaa sinua onnistumaan.

Kansainvälistymistä suunnitteleva kasvuyritys kohtaa tavallisesti jo kansainvälistymisen alkuvaiheissa haasteellisia verokysymyksiä, joiden tunnistaminen ja ratkaiseminen vaativat aihepiiriin liittyvää erityisasiantuntemusta. Tällaisia kysymyksiä nousee erityisesti ulkomaille sijoittautumisen myötä, mutta niitä saattaa syntyä myös vientitoiminnan aloittamisen kautta esimerkiksi arvonlisäverotuksessa. Toisaalta voimakas kasvu yleensä jo itsessään antaa aihetta verotuksellisten kysymysten uudelleenarvioimiselle, minkä lisäksi erityisiä verotuksellisia haasteita voi kytkeytyä myös uudenlaisten liiketoimintamallien ympärille.

Tyypillisiä kasvuyrityksen kohtaamia verotuskysymyksiä

  • Kansainvälinen kaksinkertainen verotus, usein lähdeverotukseen liittyen
  • Siirtohinnoittelu
  • Suomessa kehitettyjen aineettomien oikeuksien valuaatio- ja lisensointitilanteet
  • Yrityskauppatilanteet
  • Sähköisen kaupan arvonlisäverotus
  • Kannustinjärjestelmät

Verotuksen ennustettavuuden, oikeusvarmuuden sekä niihin liittyvän kustannustehokkuuden näkökulmasta on tärkeää, että verokysymykset sekä niihin liittyvät mahdolliset epävarmuustekijät tunnistettaisiin aikaisessa vaiheessa, parhaimmassa tapauksessa hyvissä ajoin etupainotteisesti jo toimintaa suunniteltaessa.

Ota meihin yhteyttä

Sähköpostitse: kasvuyritykset(a)vero.fi

Yhteydenottosi jälkeen asiantuntijoista koottu tiimimme on viivytyksettä yhteydessä sinuun ja sopii jatkokeskusteluista. Toivomme, että kerrot yhteydenotossasi yhteystietosi sekä lyhyesti minkä tyyppisestä asiasta on kysymys, niin voimme ohjata asiasi eri verolajien asiantuntijoillemme tarpeen mukaan.

Jos olet uusi yrittäjä

Jos olet suunnittelemassa yrityksen perustamista tai olet juuri sellaisen perustanut, löydät aiheeseen liittyvää tietoa täältä: Uuden yrityksen perustaminen

Sivu on viimeksi päivitetty 12.12.2024