Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tullin myöntämä maksunlykkäys valmisteverojen maksamisesta tuotteiden maahantuonnin yhteydessä

Kun olet saanut valmisteveron alaisen tuotteen maahantuonnin yhteydessä Tullilta tullauspäätöksen, jossa sinulle on myönnetty maksunlykkäystä valmisteverojen maksamiseen, sinun pitää ilmoittaa ja maksaa näistä tuotteista valmisteverot Verohallinnolle.

Ilmoita maahantuomasi tuotteet, jos et ole maksanut valmisteveroja Tullille tullauspäätöksen yhteydessä etkä ole siirtänyt tuotteita väliaikaiseen verottomuusjärjestelmään.

Miten ilmoitat ja maksat valmisteverot?

Tee valmisteveroilmoitus maahantuomistasi tuotteista OmaVerossa. Ilmoita tuotteet veroilmoituksella roolilla Muu valmisteverovelvollinen. Ilmoita myös tullausnumero.

  • Jos yritykselläsi on valmisteverolupa tai -rekisteröinti maahantuotavalle verolajille, annat veroilmoituksen säännöllisesti verovelvollisen määräaikana. Valmisteveroilmoitus maahantuoduista tuotteista pitää antaa verokautta seuraavan toisen kalenterikuukauden 12. päivään mennessä. Katso ilmoittamisen ja maksamisen ohjeet
  • Jos yritykselläsi ei ole valmisteverolupaa tai -rekisteröintiä maahantuotavalle verolajille, annat veroilmoituksen satunnaisesti verovelvollisen määräaikana. Valmisteveroilmoitus maahantuoduista tuotteista pitää antaa verokautta seuraavan kalenterikuukauden 12. päivään mennessä. Huomaa, että vaikka sinulla olisikin valmisteverolupa tai -rekisteröinti muulle verolajille kuin maahantuotu tuote, verokauden pituus määräytyy tässä tapauksessa satunnaisesti verovelvollisen syklillä. Katso ilmoittamisen ja maksamisen ohjeet
    • Ennakkoilmoitusta ja kertaluonteista vakuutta ei anneta, jos olet tuonut tuotteet EU:n ulkopuolelta ja Tulli on myöntänyt sinulle maksunlykkäystä valmisteveron maksamiseen Verohallinnolle.

Esimerkki 1: Yritykselläsi on valtuutetun varastonpitäjän valmisteverolupa viinituotteille sekä Tullin myöntämä maksunlykkäyslupa. Tuot EU:n ulkopuolisesta maasta viiniä etkä siirrä tuotteita väliaikaisesti verottomina verottomaan varastoosi. Ilmoitat valmisteverot Verohallinnolle säännöllisesti verovelvollisen määräpäivänä eli maahantuontikuukaudesta seuraavan toisen kalenterikuukauden 12. päivään mennessä roolilla Muu valmisteverovelvollinen.

Esimerkki 2: Yritykselläsi on valtuutetun varastonpitäjän valmisteverolupa viinituotteille sekä Tullin myöntämä maksunlykkäyslupa. Tuot EU:n ulkopuolisesta maasta virvoitusjuomia. Ilmoitat valmisteverot Verohallinnolle satunnaisesti verovelvollisen määräpäivänä eli maahantuontikuukaudesta seuraavan kalenterikuukauden 12. päivään mennessä roolilla Muu valmisteverovelvollinen.

Esimerkki 3: Yritykselläsi on rekisteröidyn vastaanottajan valmisteverolupa viinituotteille mutta ei Tullin myöntämää maksunlykkäyslupaa. Tuot EU:n ulkopuolisesta maasta virvoitusjuomia. Ilmoitat ja maksat valmisteverot Tullille tullauspäätöksen yhteydessä.

Lue lisää:

Valmisteveron alaisten tuotteiden ilmoittaminen (Tulli)

 

Sivu on viimeksi päivitetty 6.5.2024