Henkilöasiakkaat

Verotuspäätös

Saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä, jos täydensit tai puolisosi täydensi esitäytettyä veroilmoitusta. Silloin myös veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin.

Usein kysyttyä

Jäännösverot eli mätkyt

Jos teit itse tai puolisosi teki muutoksia veroilmoitukseen, jäännösveron eräpäivät muuttuvat. Myös veron määrä voi muuttua. Odota uutta verotuspäätöstä ennen kuin maksat.

Usein kysyttyä

Veronpalautus

Jos teit itse tai puolisosi teki muutoksia veroilmoitukseen, veronpalautuksen maksupäivä muuttuu. Veronpalautukset maksetaan suurimmalle osalle 6.8. tai 4.9. Tarkista OmaVerosta, että tilinumerosi on oikein. Korjaa muuttunut tai virheellinen tilinumero ajoissa.

Usein kysyttyä

Veronumero

Veronumero on pakollinen jokaisella, joka työskentelee rakennus- tai asennustyömaalla. Saat veronumeron verotoimistosta. Jos sinulla on veronumero, pyydä, että se merkitään veronumerorekisteriin. Kun veronumerosi on rekisteröity, voit tehdä työtä rakennustyömaalla.

Usein kysyttyä

Tärkeät päivämäärät

1.7. Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy samana päivänä tai kesäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 1.7. vaikka maksaisit eräpäivänä.

1.7. Jäännösveron eräpäivä esimerkiksi ammatin- ja liikkeenharjoittajilla.

4.7. Veronpalautusten maksupäivä esimerkiksi ammatin- ja liikkeenharjoittajilla.