Miten valmisteveroilmoituksen virhe korjataan?

Jos huomaat valmisteveroilmoituksessa virheen, korjaa tiedot viipymättä. Virheelliset tiedot täytyy korjata, vaikka veron määrä ei muuttuisikaan.

Korjaa virhe antamalla uusi, korvaava veroilmoitus sille verokaudelle, jonka tiedoissa virhe on. Uusi ilmoitus korvaa aiemman ilmoituksen kokonaan. Voit käyttää pohjana aiemman ilmoituksen tietoja.

Muista myös maksaa puuttuva vero, jos olit alun perin ilmoittanut liian vähän maksettavaa veroa.

Korjaa aina sen verokauden valmisteveroilmoitusta, jonka tiedoissa virhe on.

 1. Valitse Kaikki toiminnot ja sieltä Oma-aloitteiset verot. Valitse sitten se valmistevero, jonka tietoja haluat korjata. Lopuksi valitse oikea kausi.

 2. Valitse sen verokauden valmisteveroilmoitus, jota haluat korjata. Esimerkiksi, jos verokautesi on kuukausi ja huomaat virheen tammikuun 2021 ilmoituksella, valitse kausi 31.01.2021.

 3. Valitse Korjaa.

 4. Valitse korjaamisen syy:

  • Lasku- tai täyttövirhe, jos korjaat ilmoituksen tietoja lasku- tai täyttövirheen takia.
  • Oikeuskäytännön muutos, jos korjaat tietoja oikeuskäytännössä tapahtuneen muutoksen takia.
  • Verotarkastuksessa saatu ohjaus, jos korjaat ilmoitusta verotarkastuksessa saamasi ohjauksen perusteella.
  • Laintulkintavirhe, jos olet alun perin tulkinnut lakia väärin, esimerkiksi olet ensin ilmoittanut tuotteen väärässä tuoteryhmässä ja korjaat ilmoitukseen oikean tuoteryhmän.
 5. Tee tarvittavat korjaukset.

 6. Lähetä ilmoitus.

Esimerkki 1: Virvoitusjuomien valtuutettu varastonpitäjä havaitsee kesäkuussa 2021 ilmoittaneensa verokauden 03/2021 virvoitusjuomaveroilmoituksessa appelsiinimehua virheellisesti sokerittoman virvoitusjuoman tuoteryhmässä. Varastonpitäjä antaa verokaudelle 03/2021 korvaavan veroilmoituksen ja ilmoittaa siinä mehun oikeassa tuoteryhmässä.

Esimerkki 2: Alkoholin ja alkoholijuomien valtuutettu varastonpitäjä havaitsee maaliskuussa 2021, että on tehnyt virheen verokauden 01/2021 alkoholi- ja alkoholijuomaveroilmoituksessa. Ilmoituksessa on virheellisesti tieto siitä, että etyylialkoholia olisi käytetty virvoitusjuoman valmistukseen, vaikka sitä oli käytetty alkoholijuoman valmistukseen. Varastonpitäjä antaa verokaudelle 01/2021 uuden, korvaavan veroilmoituksen ja ilmoittaa siinä etyylialkoholin oikeassa kohdassa.

Esimerkki 3: Verkkoyhtiö havaitsee lokakuussa 2021 ilmoittaneensa sähkön määrän väärin verokauden 04/2021 sähköveroilmoituksessa. Verkkoyhtiö antaa verokaudelle 04/2021 uuden, korvaavan veroilmoituksen, jossa se ilmoittaa toimitetun sähkön oikean määrän.

Veroilmoitusta ei voi korjata sillä perusteella, että veron määrä muuttuisi valmisteveron palautuksen takia. Valmisteveron palautusta pitää aina hakea erikseen. Palautusta ei siis voi ilmoittaa valmisteveroilmoituksessa eikä vähentää maksettavan veron määrästä.

Esimerkki 4: Valtuutettu varastonpitäjä luovuttaa tuotteita kulutukseen verokauden 01/2021 aikana. Osa tuotteista palautetaan verottomaan varastoon helmikuussa 2021. Valtuutettu varastonpitäjä ilmoittaa ja maksaa kaikkien kulutukseen luovutettujen tuotteiden valmisteveron verokauden 01/2021 määräpäivänä eli 12.3.2021. Hän hakee erikseen veronpalautusta varastoon palautetuista tuotteista.

Esimerkki 5: Verkonhaltija toimittaa verokausien 01–07/2021 aikana sähkön käyttäjälle veroluokan I sähköä. Verkonhaltija ilmoittaa ja maksaa veroluokan I sähköveron. Sähkön käyttäjä havaitsee heinäkuun 2021 lopussa, että sillä on oikeus veroluokan II sähköön ja ilmoittaa asiasta verkonhaltijalle. Sähkön käyttäjä hakee veroluokan I ja II erotusta erillisellä palautushakemuksella.