Vero.fi:ssä on huoltokatko keskiviikkona 29.5. klo 6–9. OmaVero toimii normaalisti.

Miten valmisteveroilmoituksen virhe korjataan?

Jos huomaat valmisteveroilmoituksessa virheen, korjaa tiedot viipymättä. Virheelliset tiedot täytyy korjata, vaikka veron määrä ei muuttuisikaan.

Korjaa virhe antamalla uusi, korvaava veroilmoitus sille verokaudelle, jonka tiedoissa virhe on. Uusi ilmoitus korvaa aiemman ilmoituksen kokonaan. Voit käyttää pohjana aiemman ilmoituksen tietoja.

Muista myös maksaa puuttuva vero, jos olit alun perin ilmoittanut liian vähän maksettavaa veroa.

Huom! Veroilmoitusta ei voi korjata sillä perusteella, että veron määrä muuttuisi valmisteveron palautuksen takia. Valmisteveron palautusta pitää aina hakea erikseen. Palautusta ei siis voi ilmoittaa valmisteveroilmoituksessa eikä vähentää maksettavan veron määrästä.

Anna korvaava ilmoitus näin:

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan). Etene sen jälkeen seuraavasti:

 1. Valitse välilehti Omat verolajit.

 2. Valitse se valmistevero, jonka tietoja haluat korjata.

 3. Valitse linkki, josta pääset tekemään valmisteveroilmoituksen, esimerkiksi Tee alkoholiveroilmoitus.

 4. Valitse sen verokauden ilmoitus, jota haluat korjata. Esimerkiksi, jos verokautesi on kuukausi ja huomaat virheen marraskuun 2024 ilmoituksella, valitse kausi 30.11.2024.

 5. Valitse linkki Tee ilmoitus.

  Ilmoituksen korjaamisessa on 3 vaihetta. Näet ne nimesi tai yrityksesi nimen yläpuolella. 

 6. Vaihe Perustiedot:
  Tee tarvittavat korjaukset. Voit muuttaa myös lisätietojen antajan tietoja.

 7. Vaihe Tiedot toiminnasta:
  Tee tarvittavat korjaukset. Valitsemalla painikkeen Avaa erittely voit täyttää tiedot verotettavista ja verottomista tuotteista.

 8. Vaihe Esikatsele ja lähetä:
  Tarkista, että tiedot ovat oikein. Valitse lopuksi painike Lähetä

Esimerkki 1: Virvoitusjuomien valtuutettu varastonpitäjä havaitsee kesäkuussa 2024 ilmoittaneensa verokauden 03/2024 virvoitusjuomaveroilmoituksessa appelsiinimehua virheellisesti sokerittoman virvoitusjuoman tuoteryhmässä. Varastonpitäjä antaa verokaudelle 03/2024 korvaavan veroilmoituksen ja ilmoittaa siinä mehun oikeassa tuoteryhmässä.

Esimerkki 2: Alkoholin ja alkoholijuomien valtuutettu varastonpitäjä havaitsee maaliskuussa 2024, että on tehnyt virheen verokauden 01/2024 alkoholi- ja alkoholijuomaveroilmoituksessa. Ilmoituksessa on virheellisesti tieto siitä, että etyylialkoholia olisi käytetty virvoitusjuoman valmistukseen, vaikka sitä oli käytetty alkoholijuoman valmistukseen. Varastonpitäjä antaa verokaudelle 01/2024 uuden, korvaavan veroilmoituksen ja ilmoittaa siinä etyylialkoholin oikeassa kohdassa.

Esimerkki 3: Verkkoyhtiö havaitsee lokakuussa 2024 ilmoittaneensa sähkön määrän väärin verokauden 04/2024 sähköveroilmoituksessa. Verkkoyhtiö antaa verokaudelle 04/2024 uuden, korvaavan veroilmoituksen, jossa se ilmoittaa toimitetun sähkön oikean määrän.

Esimerkki 4: Valtuutettu varastonpitäjä luovuttaa tuotteita kulutukseen verokauden 01/2024 aikana. Osa tuotteista palautetaan verottomaan varastoon helmikuussa 2024. Valtuutettu varastonpitäjä ilmoittaa ja maksaa kaikkien kulutukseen luovutettujen tuotteiden valmisteveron verokauden 01/2024 määräpäivänä eli 12.3.2024. Hän hakee erikseen veronpalautusta varastoon palautetuista tuotteista.

Esimerkki 5: Verkonhaltija toimittaa verokausien 01–07/2024 aikana sähkön käyttäjälle veroluokan I sähköä. Verkonhaltija ilmoittaa ja maksaa veroluokan I sähköveron. Sähkön käyttäjä havaitsee heinäkuun 2024 lopussa, että sillä on oikeus veroluokan II sähköön ja ilmoittaa asiasta verkonhaltijalle. Sähkön käyttäjä hakee veroluokan I ja II erotusta erillisellä palautushakemuksella.

Lue myös: 

Muutoksenhaku

Sivu on viimeksi päivitetty 29.2.2024