Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tietoa rajapinnoista

Ohjelmistorajapinta (API) on ohjelmistojen välille rakennettu väylä, jota pitkin tietoa voi siirtää asiakkaan ohjelmistosta Verohallinnolle tai päinvastoin.

Rajapinta siis mahdollistaa tietojen ilmoittamisen ohjelmiston kautta suoraan Verohallinnolle. Kun ohjelmisto on suoraan yhteydessä Verohallintoon rajapinnan kautta, ilmoittajan ei tarvitse erikseen kirjautua esimerkiksi OmaVeroon, tehdä ilmoitusta ja lähettää sitä.

Rajapintojen avulla voidaan myös hyödyntää tietoja toisinpäin: esimerkiksi palkan maksaja voi tarkistaa työntekijän voimassa olevan veroprosentin käytössään olevan ohjelmiston kautta.

Verohallinnon ohjelmistorajapinnat

Verohallinto tarjoaa ohjelmistotoimittajien käyttöön reaaliaikaisen rajapintapalvelun ja massailmoittamiseen tarkoitetun rajapintapalvelun.

Reaaliaikainen rajapintapalvelu (Vero API)

Vero APIn kautta tietoja voi ilmoittaa Verohallinnolle ja hakea Verohallinnolta reaaliaikaisesti. Tällä hetkellä Vero APIa voi käyttää seuraaviin asioihin: Vero API -rajapinnat

Massailmoittamiseen tarkoitettu rajapintapalvelu (ApitamoPKI)

ApitamoPKI:n kautta voi ilmoituksia lähettää suurina massoina. Tämän rajapinnan avulla voi lähettää suurimman osan Verohallinnolle annettavista ilmoituksista, esimerkiksi vuosi-ilmoitukset, arvonlisäveroilmoitukset tai muut oma-aloitteisten verojen ilmoitukset sekä yritysten ja yhteisöjen tuloveroilmoitukset. 

Miten saan käyttöön rajapinnan Verohallintoon?

Ota yhteyttä ohjelmistotoimittajaasi ja tiedustele, onko käyttämääsi ohjelmistoon kehitetty rajapintojen käyttömahdollisuus. Jos ohjelmistotoimittajasi ei ole vielä ottanut rajapintoja käyttöön, pyydä ohjelmistotoimittajaasi ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ohjelmistotalot(at)vero.fi.

Ohjeet ohjelmistotoimittajalle rajapintojen kehittämiseksi: Verohallinnon rajapintapalvelut

Sivu on viimeksi päivitetty 10.1.2023