Förhandsifylld skattedeklaration

Du får den förhandsifyllda skattedeklarationen för privatpersoner i mars–april 2019. Om det inte finns någonting att korrigera i skattedeklarationen behöver du inte göra någonting.Om du korrigerar deklarationen är inlämningsdatumet antingen 7.5, 14.5 eller 21.5.2019. Inlämningsdatumet ser du på våren i din egen skattedeklaration och i MinSkatt.

Deklarera i MinSkatt

Skattedeklarationen förnyas

Skattedeklarationen ser annorlunda ut än tidigare och korrigeringen av den ändras. Observera att för de flesta kunder tidigareläggs utbetalningsdatumet för skatteåterbäring och förfallodagarna för kvarskatt år 2019. Läs mer om ändringarna.

Avdrag – Deklarera redan nu i MinSkatt

Du kan ange följande uppgifter för din skattedeklaration för 2018 redan nu i MinSkatt:

Skatteåterbäring

Du får skatteåterbäringen för 2017 in på ditt bankkonto 11.12.2018. Uppgifterna om skatteåterbäringen ser du i MinSkatt.

Kvarskatt

Den första raten av kvarskatten för skatteåret 2017 ska betalas 3.12.2018 och den andra 1.2.2019. Du ser kvarskattebeloppet och betalningsuppgifterna i MinSkatt. Du kan också betala kvarskattebeloppet i MinSkatt.

Beskattningsbeslut

Beskattningsbeslutet är en beräkning på utfallet av din beskattning.

Så här kontrollerar du skattedeklarationen

Vilken del av skattedeklaration ska kontrolleras? Vilket är beskattningsbeslutet och vilken den preliminära beskattningsuträkningen?

Om du har deklarerat för sent

Om din skattedeklaration blir försenad måste du eventuellt betala en förseningsavgift eller en skatteförhöjning.