Veroilmoitus ja verotuspäätös

Olet saanut keväällä esitäytetyn veroilmoituksen mukana verotuspäätöksen. Jos et ole korjannut veroilmoitusta, keväällä saatu verotuspäätös jää voimaan. Jos olet korjannut veroilmoitusta tai Verohallinto on saanut muualta verotukseesi vaikuttavia tietoja, saat elo–lokakuussa uuden verotuspäätöksen. Verotuspäätöksen tietoja ei ole saatavana sähköisesti vaan ainoastaan paperitulosteena.

Osa asiakkaista saa uuden verotuspäätöksen syksyllä

Keväällä saamaasi esitäytettyyn veroilmoitukseen kuuluu verotuspäätös.

Jos olet korjannut esitäytettyä veroilmoitusta, saat syksyllä uuden verotuspäätöksen. Voit saada uuden verotuspäätöksen myös siksi, että Verohallinto on saanut korjattuja tietoja muualta, esim. työnantajalta. Uudet verotuspäätökset lähetetään satunnaisessa järjestyksessä siten, että päätökset ovat asiakkailla viimeistään lokakuun lopussa. Puolisot voivat saada päätökset eri aikaan.

Jos veroilmoituksen tiedoissa ei ole korjattavaa, esitäytetyn veroilmoituksen mukana keväällä tullut verotuspäätös, verotustodistus ja jäännösveron tilisiirtolomakkeet jäävät voimaan. Silloin sinulle ei lähetetä uutta verotuspäätöstä enää syksyllä.

Tarkista verotuspäätös

Tarkista, että uuden verotuspäätöksen tiedot vastaavat itse ilmoittamiasi tietoja. Jos saat uuden verotuspäätöksen, vaikka et ole itse korjannut tietoja, vertaa uutta verotuspäätöstä keväällä tulleeseen.

Keväällä veroilmoituksen mukana on myös erittelyosa, jossa verotuspäätöksen tiedot on purettu auki. Erittelyosasta näet mm. sen, mistä verotuspäätöksen tiedot on saatu. Syksyllä uutta erittelyosaa ei tule, vaan sinulle lähetetään vain verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet jäännösveron maksamista varten.

Korjaa virheelliset tiedot

Jos verotuspäätöksessä on selvä virhe, ota yhteyttä päätöksessä olevaan palvelunumeroon. Näin tekniset virheet saadaan korjattua jo ennen verotuksen päättymistä (31.10.2018).

Veroilmoitukseen voi hakea muutosta myös verotuksen päättymisen jälkeen.

Verotuspäätöksen tietoja ei ole saatavana sähköisesti

Voit saada kopion aiemmasta verotuspäätöksestä, jos olet esimerkiksi

  • kadottanut keväällä lähetetyn verotuspäätöksen tai syksyllä mahdollisesti lähetetyn korjauspäätöksen
  • tarvitset verotuspäätöksen aiemmalta vuodelta.

Soita palvelunumeroon 029 497 002 (Palkan- ja eläkkeensaajat, puhelun hinta pvm./mpm.).

Tee tilaus tilisiirtolomakkeista

Jos tilisiirtolomakkeesi ovat hävinneet, voit tilata uudet tilisiirtolomakkeet jäännösveron maksamista varten. Saat uudet tilisiirtolomakkeet postitse noin viikon kuluessa tilauksen tekemisestä. Tilisiirtolomakkeet lähetetään Verohallinnon asiakastiedoissa olevaan osoitteeseen. Jos maksueriä on useampi kuin yksi, saat tilisiirrot kaikista eristä. Tilaa tilisiirtolomakkeet

Voit myös soittaa palvelunumeroon 029 497 026 (Maksuliikenne). Saat palvelunumerosta maksamiseen tarvittavat tiedot.

Veroilmoituksen erittelyosa kannattaa säilyttää

Uusi verotuspäätös korvaa keväällä saamasi verotuspäätöksen. Sen sijaan keväällä tullut veroilmoituksen erittelyosa sinun kannattaa säilyttää. Verohallinnolla ei ole sähköistä palvelua, josta itse näkisi verotuspäätöksen ja erittelyosan.

Jos joudut maksamaan jäännösveroa, uudet tilisiirtolomakkeet lähetetään korjatun verotuspäätöksen mukana. Jos saat palautusta, Verohallinto maksaa sen verotuspäätökselläsi näkyvälle tilille.

Verotuspäätös on verotuksesi lopputulos

Verovuoden aikana sinulta on jo pidätetty tuloistasi veroa verokortin perusteella (ennakonpidätys). Verokortissa tulosi ja vähennyksesi ovat vasta arvioita.

Lopullisessa verotuksessa veron määrä tarkistetaan sen perusteella, paljonko tulosi ja vähennyksesi ovat todella olleet verovuoden aikana. Tämän lopputuloksen näet verotuspäätöksestäsi. Verotuspäätös on laskelma lopullisen veron määrästä.