OmaVerossa on käyttökatko tiistaihin 24.11. Klo 9 asti. Lue lisää käyttökatkosta.

Verotuspäätös ja esitäytetty veroilmoitus

Sait henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2020.

Useimmilla asiakkailla oli veroilmoituksen mukana verotuspäätös, josta näkyvät veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja maksupäivät. 

Katso verotuspäätös OmaVerossa

Veroilmoituksen määräpäivät olivat 5.5., 12.5. ja 19.5.2020. Unohditko ilmoittaa tietoja? Katso ohjeet ja toimi heti!

Verotuspäätös on laskelma verotuksestasi

1

Jos et tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi

Jos sinun tai puolisosi veroilmoitukseen ei tullut muutoksia, keväällä saatu verotuspäätös, verotustodistus ja jäännösveron tilisiirtolomakkeet jäävät voimaan. Siinä tapauksessa et saa enää uutta verotuspäätöstä postitse.

2

Jos teit muutoksia veroilmoitukseesi

Saat uuden verotuspäätöksen, jos

 • olet korjannut esitäytettyä veroilmoitusta
 • puolisosi on korjannut omaa veroilmoitustaan
 • Verohallinto on saanut korjattuja tietoja muualta, esimerkiksi työnantajalta.

Uudessa päätöksessä veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin. Lähetämme uudet verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä. 

3

Tarkista verotuspäätöksen tiedot

Kun saat verotuspäätöksen, tarkista että tiedot ovat oikein. 

4

Korjaa puuttuvat tai virheelliset tiedot

Jos huomaat verotuspäätöksessä selvän virheen (esimerkiksi laskuvirheen), soita palvelunumeroomme. Puhelinnumeron näet päätöksestä. Näin saamme korjattua virheen, ennen kuin verotuksesi päättyy.

Jos huomaat, että verotuspäätöksestä puuttuu tulo- tai vähennystietoja, ilmoita ne OmaVerossa tai paperilomakkeella ennen verotuksesi päättymispäivää.

Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Jos huomaat virheen vasta verotuksen päättymisen jälkeen, tee oikaisuvaatimus.

5

Saatko veronpalautusta?

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa 4.8. tai 4.9.2020. Veronpalautuspäivä on eri asiakkailla eri aikaan. Katso oma päiväsi OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Tarkista myös, että tilinumerosi on oikein.

Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseen, veronpalautuksen maksupäivä todennäköisesti siirtyy eteenpäin. 

Lue lisää veronpalautuksesta.

6

Tuliko sinulle maksettavaksi jäännösveroa?

Suurimmalla osalla jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 3.8.2020 ja toisen erän eräpäivä 1.10.2020. Eräpäivät ovat eri asiakkailla eri aikaan, joten tarkista aina omat eräpäiväsi OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseen, alkuperäiset jäännösveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin. 

Näet jäännösveron maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Jos olet saanut veroilmoituksen mukana alustavan verotuslaskelman, maksa jäännösvero vasta, kun olet saanut verotuspäätöksen.

Jos olet kiinteistönomistaja, huomaa että kiinteistöveron ja jäännösveron eräpäivät ovat syksyllä lähekkäin (kiinteistöveron eräpäivät ovat suurimmalla osalla kiinteistön omistajista 6.8.2020 ja 6.10.2020).

Lue lisää jäännösverosta.

Jos teit muutoksia veroilmoitukseesi, saat uuden verotuspäätöksen touko-lokakuussa.

Ota käyttöön Suomi.fi-viestit, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun verotuspäätöksesi on OmaVerossa. Samalla luovut paperipostista meiltä päin kokonaan.

Näin löydät verotuspäätöksesi OmaVerosta

Lisätietoa verotuspäätöksestä

Voit saada uuden verotuspäätöksen esimerkiksi näistä syistä:

 • korjasit esitäytettyä veroilmoitustasi
 • puolisosi on korjannut omaa veroilmoitustaan
 • Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta
 • asiakas on valikoitunut Verohallinnossa tarkempaan tarkasteluun.

Jos olet saanut uuden verotuspäätöksen, vaikka et ole itse korjannut tietoja, vertaa uutta verotuspäätöstä siihen, jonka sait keväällä. Uusi verotuspäätös vaikuttaa todennäköisesti veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösverojen eräpäivään. Myös verotuksesi lopputulos (veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja niihin liittyvät korot) on voinut muuttua.

Lisätietoa veronpalautuksista ja jäännösveroista

Miksi sain useita verotuspäätöksiä, jotka näyttävät samoilta?

Osalle asiakkaista on muodostunut ylimääräisiä verotuspäätöksiä kesä-heinäkuun aikana. Tällaisen ylimääräisen uuden päätöksen tunnistaa siitä, että siinä ei ole muuttunut mikään muu kuin päätös- ja verotuksen päättymispäivä. Lue lisää uutisesta.

 

 • Kun olet lähettänyt veroilmoituksen OmaVerossa, voit tarkistaa veroilmoituksen tilan näin:

  Kun olet kirjautunut OmaVeroon, valitse etusivulta Tehdyt toimenpiteet.

  • Kun olet juuri lähettänyt veroilmoituksen, se näkyy kohdassa Lähetetty.
  • Veroilmoituksesi on tullut perille, kun se näkyy kohdassa Vastaanotettu.

  Veroilmoitus siirtyy vastaanotettu-tilaan yleensä seuraavana arkipäivänä sen jälkeen, kun olet lähettänyt ilmoituksen.

Kirjaudu OmaVeroon. Pääset katsomaan verotuspäätöstäsi valitsemalla etusivulta kohdan "Postilaatikko". Kohdassa "Päätökset ja kirjeet" valitse "Näytä kaikki". Löydät verotuspäätöksen listalta, jos päätös on valmis. Verotustietosi voivat muuttua verotuksesi päättymispäivään asti. Lähetämme verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä.

Osalla maatalouden- ja elinkeinonharjoittajista puuttui touko-kesäkuussa lähetetystä vuoden 2019 verotuspäätöksestä tieto edellisvuoden nettovarallisuudesta. Tämän vuoksi näiden asiakkaiden verotus oli laskettu virheellisillä tiedoilla.

Verohallinto korjaa virheen automaattisesti ja lähettää uudet verotuspäätökset niille asiakkaille, joita virhe koskee sekä heidän puolisoilleen. Sinun ei siis tarvitse virheen vuoksi olla yhteydessä Verohallintoon.

Huomaa, että nettovarallisuustiedon korjaamisen vuoksi jäännösveron tai veronpalautuksen määrä saattaa muuttua. Myös verotuksen päättymispäivä ja sitä myötä veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät voivat muuttua.

Olet saanut ilmoituksen verotuksesi jatkumisesta seuraavista syistä:

 • Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta
 • verovalvonnan toimenpiteet ovat kesken

Ilmoitus verotuksen jatkumisesta ei edellytä yhteydenottoa Verohallintoon.

Saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Päättymispäivä näkyy uudesta verotuspäätöksestä.  Uusi verotuspäätös vaikuttaa todennäköisesti veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösverojen eräpäivään. Myös verotuksesi lopputulos (veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja niihin liittyvät korot) voi muuttua.

Lisätietoa veronpalautuksista ja jäännösveroista