BanneriOhut.jpg

EU 4 Fair Construction

EU 4 Fair Construction - tiedotuskampanja keskittyy ensisijaisesti rakennusalan työntekijöiden lähettämiseen sekä lähetettyjen työntekijöiden ja heidän työnantajiensa oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Kampanjassa on mukana sekä viranomaisia että järjestöjä ja se järjestetään kaikissa EU-maissa. #EU4FairConstruction näkyy pääasiassa sosiaalisessa mediassa ja sen kohokohta on koko Euroopan laajuinen toimintaviikko, jossa järjestetään kansallisia tapahtumia ja toimintaa.

Kampanja käynnistyy 17 lokakuuta 2023. Voit seurata kampanjaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #EU4FairConstruction, #ConstructionSector ja #Labourmobility sekä kampanjan verkkosivuilta [.eu]›.

Lue lisää lähetetyistä työntekijöistä rakennusalalla (PDF 450 kt)

Katso kampanjavideo [YouTube]›

Kuva on linkki videoon.


Rakennusliiton tavoitteena reilut työmarkkinat

16.10.2023 | Rakennusliitto, Nina Kreutzman

Näin työmaiden suunnalta asioita tarkastellen, harmaan talouden haitat ovat vakavia paitsi työntekijöiden, myös koko alan kehityksen kannalta. Kun taloudellista etua lyhytnäköisesti tavoitellaan laiminlyömällä lakisääteisiä maksuja ja velvoitteita, ongelmat kumuloituvat pitkällä tähtäimellä. Rakennuksilla harmaa talous näyttäytyy pimeänä työnä ja työntekijöiden, varsinkin ulkomaalaisten rakentajien, hyväksikäyttönä.

Lue blogi

Yölintua bongaamassa - pimeiden töiden torjuntaa

16.10.2023 | Rakennusteollisuus RT, Ville Wartiovaara

Harmaa talous ei ole pelkästään yhteiskunnan saamatta jääneitä tuloja. Harmaa talous vääristää kilpailua ja aiheuttaa oikein toimiville yrityksille tappioita esimerkiksi saamatta jääneinä urakoina. Yksilötasolla se näyttäytyy muun muassa kertymättöminä eläkkeinä, epävarmana työllisyytenä ja riippuvuutena vilpillisestä työantajasta.

Lue blogi

Sivu on viimeksi päivitetty 19.10.2023