Verkkokaupassa voi piillä sudenkuoppia

Verkkokaupan voimakkaan kasvun myötä myös siihen liittyvä harmaa talous kasvaa. Tullin pysäyttämistä tuoteväärennöksistä yli 60 % havaitaan kolmansista maista unionin alueelle suuntatuvassa postiliikenteessä.

 

Euroopan komissio tukee pimeän työn torjuntaa

Pimeän työn torjunta vaatii poliittista sitoutumista ja avoimuutta uusille ideoille sekä valmiutta oppia muiden maiden hyvistä käytänteistä. Lue lisää Pimeän työn foorumin uudesta työohjelmasta vuosille 2019 - 2020.

Työviranomainen edistämään EU:n oikeudenmukaisia sisämarkkinoita?

Uusi Euroopan työviranomainen voi toteutua jo vuonna 2019. Työviranomaisen tavoitteena on edistää työvoiman oikeudenmukaista liikkuvuutta sisämarkkinoilla.

Harmaa talous ja talousrikollisuus

Uusi Harmaa talous & talousrikollisuus -sivusto www.harmaa-talous-rikollisuus.fi tarjoaa kootusti ajankohtaista tietoa harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta Suomessa. Sivustoa ylläpidetään keskeisten harmaan talouden torjuntaa tekevien viranomaisten yhteistyöllä. Lisää tietoa viranomaisista on kohdassa tietoa sivustosta.

Sivusto toimii viranomaisten ja poliittisten päättäjien päätöksenteon tukena. Sen tarjoama tieto parantaa yhteiskunnan mahdollisuuksia reagoida ripeästi harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöihin ja haittoihin. Sivusto antaa myös yrityksille ja kansalaisille tietoa siitä, miten toimia oikein ja suojautua harmaan talouden ja talousrikollisuuden aiheuttamilta haitoilta.

Kokonaiskuva muodostuu useasta osa-alueesta

Sivustolla kuvataan ajankohtaisia harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöitä, joissa yhdistyy usean viranomaisen havainnot kokonaiskuvaksi. Lisäksi sivusto tarjoaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiä arvioita harmaan talouden ja talousrikollisuuden laajuudesta ja määrästä. Sivustolla kerrotaan myös harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan vaikutuksista viranomaisten tilastojen perusteella, esimerkiksi yrityksiin kohdistetuista tarkastuksista ja niiden tuloksista. Tämän lisäksi seuraamme sivustolla muun muassa harmaan talouden ja talousrikollisuuden toimenpideohjelman hankkeiden edistymistä.

Lisäksi sivustolla voi seurata tuoreita uutisia poimintoina harmaan talouden ja talousrikollisuuden kotimaisesta ja kansainvälisestä uutisvirrasta.

Harmaan talouden uutisia

Nordea yhtenäistää riskienhallinta- ja compliance-toimintojaan

13.12.2018
Nordea yhtenäistää konsernin riskienhallinta- ja compliance-toimintoja sekä vahvistaa niiden toimintaa entisestään. Kahden konsernin johtoryhmän jäsenen tehtävät...

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan ratkaisusta runsaasti valituksia

11.12.2018
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan lokakuussa 2018 tekemästä vessajätteiden kuljetuspäätöksestä on valitettu runsaasti Turun hallinto-oikeuteen. Jätehuoltolautakunnan ratkaisun mukaan...

Väärää rahaa myydään ja ostetaan entistä enemmän pimeässä internetissä

9.12.2018
Krp:n mukaan internetin kautta levitetään entistä enemmän väärää rahaa. Tor-verkossa on monia kauppoja, joissa myydään rahaväärennöksiä. STT on testannut niitä. Kauppojen hinnat ja laatu vaihtelevat,...

Kansainvälisiä harmaan talouden uutisia

UK: Nigeria sues Shell, Eni for USD 1.1bn over OPL 245 corruption

14.12.2018
The Nigerian government has sued oil companies Shell and Eni, from the Netherlands and Italy respectively, for USD 1.10bn (EUR 953.68mn) in a London, UK commercial court. It alleges that funds the...

UK: Universities test new software to detect essay cheats

14.12.2018
A handful of universities in the UK are testing a new software designed to combat cheating. This FBI-style software uses forensic linguistics to analyse a document's composition including vocabulary,...

Turkey: Police finds five tons of fake alcohol in Silivri

14.12.2018
Turkish police has conducted an operation in a work premise in Silivri, Istanbul (Turkey). A total of five tons of fake alcohol have been seized.

Tilaa Harmaa talous & talousrikollisuus -uutiskirje

Uutiskirjeen tilaaja saa ensimmäisten joukossa tietoa muun muassa harmaan talouden ja talousrikollisuuden uusimmista tutkimuksista, ajankohtaisista ilmiöistä ja niiden torjumisesta.