Harmaan talouden torjunta

Kuvassa harmaan talouden torjunnan viranomaiskentän viranomaiset

Alla olevien linkkien kautta löydät tilastotietoa viranomaisten torjunta- ja valvontatoimista. Tilastot on jaoteltu torjunnan eri osa-alueisiin. Lisäksi voit seurata harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaan vaikuttavan lainsäädännön valmistelua Torjuntaohjelma ja Hankkeet ja valvonta -sivuilta.

Harmaan talouden torjunta on myös lainsäädännön kehittämistä. Esimerkiksi viranomaisten lakiin perustuvien tietojenvaihtosäännösten kehittäminen on tiivistänyt eri viranomaisten välistä yhteistyötä harmaan talouden vastaisessa työssä.


Korruptiontorjunta.fi

Pollo.png Korruptiontorjunta.fi-sivusto tarjoaa tietoa ja työkaluja korruptiontorjuntaan. Sivusto edistää avointa, oikeudenmukaista ja korruptiovapaata kulttuuria ja yhteiskuntaa. Voit ilmoittaa viranomaisille korruptioepäilystä sivuston linkkien kautta. Sivustoa ylläpitää oikeusministeriö.

Rahanpesu.fi

Majakka.png Rahanpesu.fi-sivusto tarjoaa tietoa rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen ilmiöstä sekä niiden torjunnasta. Rahanpesulaissa tarkoitettu ilmoitusvelvollinen voi ilmoittaa sivuston kautta epäillystä rahanpesusta. Sivustosta vastaa valtiovarainministeriö ja sitä ylläpidetään monen eri toimijan yhteistyöllä. 
Sivu on viimeksi päivitetty 4.7.2023