Tietoa sivustosta

Harmaa talous & talousrikollisuus -sivusto www.harmaa-talous-rikollisuus.fi tarjoaa kootusti ajankohtaista tietoa harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta Suomessa. Sivustoa ylläpidetään keskeisten harmaan talouden torjuntaa tekevien viranomaisten yhteistyöllä.

Sivusto toimii viranomaisten ja poliittisten päättäjien päätöksenteon tukena. Sen tarjoama tieto parantaa yhteiskunnan mahdollisuuksia reagoida ripeästi harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöihin ja haittoihin. Sivusto antaa myös yrityksille ja kansalaisille tietoa siitä, miten toimia oikein ja suojautua harmaan talouden ja talousrikollisuuden aiheuttamilta haitoilta.

Kokonaiskuva muodostuu useasta osa-alueesta

Sivustolla kuvataan ajankohtaisia harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöitä, joissa yhdistyy usean viranomaisen havainnot kokonaiskuvaksi. Lisäksi sivusto tarjoaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiä arvioita harmaan talouden ja talousrikollisuuden laajuudesta ja määrästä. Sivustolla kerrotaan myös harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan vaikutuksista viranomaisten tilastojen perusteella, esimerkiksi yrityksiin kohdistetuista tarkastuksista ja niiden tuloksista. Tämän lisäksi seuraamme sivustolla muun muassa harmaan talouden ja talousrikollisuuden toimenpideohjelman hankkeiden edistymistä.

Viranomaiset

Harmaa talous & talousrikollisuus -sivuston sisältöä tuottavat ministeriöt ja viranomaiset esittäytyvät sivulla.

Uutiskirjeet

Sivulta löydät uutiskirjeen tilauslomakkeen ja voit lukea lähetettyjä uutiskirjeitä.

Uutisia harmaasta taloudesta

Sivulta löydät 30 viimeisintä uutissyötteeseen noussutta harmaan talouden uutista.

Sivustolta ei voi laittaa viranomaisasiaa vireille. Voit ottaa yhteyttä sivustoon liittyvissä asioissa sähköpostilla osoitteeseen htsy.htr@vero.fi.


Sivu on viimeksi päivitetty 13.9.2023