Veronpalautuksiin liittyviä huijausviestejä liikkuu tekstiviesteinä. Lue lisää huijausviesteistä

Jos valmisteveron ilmoitus tai maksu myöhästyy

Jos ilmoitat valmisteveron tiedot myöhässä

Jos ilmoitat valmisteveron tiedot myöhässä, joudut maksamaan myöhästymismaksua. Lisätietoa myöhästymismaksusta.

Valmisteveron maksu myöhässä 

Erääntyneille valmisteveroille lasketaan viivästyskorkoa helmikuusta 2021 alkaen. Viivästyskorkoa lasketaan oma-aloitteisen veron eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen todellisten päivien mukaan. Viivästyskorkoa pitää maksaa myös mahdollisista seuraamusmaksuista, esimerkiksi veronkorotuksesta. Vuonna 2021 viivästyskorko on 7 %.

Viivästyskorolle ei ole vähimmäismäärää, eli se on maksettava sentin tarkkuudella. Jos maksat valmisteveron eräpäivän jälkeen, maksa viivästyskorko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa.

Valmisteveron voi maksaa OmaVerossa

Valmistverot voi maksaa OmaVerossa. Valmisteverot maksetaan oma-aloitteisina veroina. Voit tarkistaa maksamattoman veron ja viivästyskoron määrän OmaVerosta. 

OmaVerossa maksaessa viitenumero ja veron määrä viivästyskorkoineen ovat valmiina verkkopankin maksupohjassa. Huomaa, että maksupäivä on aina kuluva päivä etkä voi muuttaa sitä.

Jos maksat myöhässä olevaa valmisteveroa verkkopankissa

Valmisteveron tili- ja viitenumerot muuttuivat helmikuun 2021 alusta. Tarkista ajantasaiset maksutiedot OmaVerosta.

Jos maksat valmisteveroa vanhoilla maksutiedoilla, voi olla, että maksu palautuu tilillesi seuraavana päivänä. Tällöin valmisteverosi on maksamatta ja sille kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

Näet maksamattomien verojesi määrän korkoineen OmaVerossa tai voit laskea viivästyskoron määrän korkolaskurilla. (Laita laskurin Korko-kohtaan "Viivästyskorko".)

Käytä verkkopankissa maksaessa aina oma-aloitteisten verojen viitenumeroa ja uutta tilinumeroa!

Maksamattomasta verosta on muistutus verojen yhteenvedossa

Saat maksamattomasta valmisteverosta maksukehotuksen verojen yhteenvedossa. Maksamattomat valmisteverot näkyivät maksamattomina oma-aloitteisina veroina  yhteenvedolla, jonka saat seuraavan kuukauden alussa. Et siis saa enää erillistä muistutusta maksamatta jääneestä valmisteverosta. Yhteenvedossa on aina myös ohjeet maksamista varten. Lue lisää yhteenvedosta.

Tarkista maksettava määrä ja viivästyskorko maksupäivänä OmaVerosta. Yhteenvedossa on laskettu viivästysseuraamukset vain yhteenvedon muodostamispäivään saakka.

Jos olet ottanut käyttöön sähköiset Suomi.fi-viestit eli luopunut paperipostista, saat yhteenvedon vain OmaVeroon.

Saat yhteenvedossa 1–3 maksukehotusta ennen kuin verot lähetetään ulosottoon. Kun vero on siirretty ulosottoon, se on maksettava ulosottoviranomaiselle. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja.

Jos et pysty maksamaan veroa ajallaan, voit hakea tilapäisiin maksuvaikeuksiin maksujärjestelyä.