Koronatilanne: Voit hoitaa asiasi OmaVerossa. Seuraa päivittyvää koostettamme. Yrittäjälle ohjeita mm. ennakkoverosta ja maksujärjestelystä. 

Tietoa OmaVerosta

OmaVero on sähköinen asiointipalvelu Verohallinnon asiakkaille. Voit hoitaa OmaVerossa jo lähes kaikki veroasiat.

Ohjeita OmaVeron käyttöön

Näin tunnistaudut OmaVeroon

Näin valtuutat

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelua OmaVerossa

Voit pyytää meiltä neuvoja OmaVeron chatissa tai puhelinpalvelussa. OmaVerossa on myös Apua asiointiin -linkki, jonka kautta pääset ohjeisiin ja yhteystietoihin.

Kun asiakaspalvelijamme ohjaavat sinua puhelimitse palvelun käytössä, he voivat nähdä tietojasi OmaVerossa. Keskeneräisiä tietoja ei käytetä verotuksessasi.

Tallennamme asioinnin OmaVerossa, jotta voimme selvittää palvelussa mahdollisesti syntyneitä virheitä tai häiriöitä. Hävitämme tallenteet 30 päivän kuluttua asioinnista.

Turvakieltoasiakas – tietosi näkyvät OmaVerossa

Jos sinulla on turvakielto, turvakiellon alaiset tietosi näkyvät OmaVerossa sekä sinulle että valtuuttamallesi asianhoitajalle. Verohallinnossa turvakiellon alaisia tietoja voivat nähdä vain nimetyt henkilöt.

Poikkeuksellisissa tilanteissa asiakaspalvelija voi nähdä tallenteelta yhteystietosi. Asiakaspalvelijat ovat Verohallinnon henkilökuntaa ja heillä on salassapitovelvollisuus.

Asiakirjat eivät arkistoidu OmaVeroon

Säilytämme OmaVerossa olevia asiakirjoja niin kauan kuin tarvitsemme niitä verotusta varten. Jos tarvitset asiakirjoja muuhun tarkoitukseen, tallenna tiedostot omalle koneellesi tai arkistoi ne muulla tavalla.

Usein kysyttyä OmaVerosta

Kaikkia tietoja ei tarvitse ilmoittaa kerralla, vaan voit lisätä ja korjata tietoja useita kertoja. Muista lähettää veroilmoitus aina, kun olet lisännyt tai korjannut tietoja. Jos haluat muuttaa tietoja tai ilmoittaa niitä lisää, avaa veroilmoitus uudelleen täydennettäväksi. Aina kun olet ilmoittanut tietoja tuloista ja vähennyksistä, ne näkyvät esitäytettyinä tietoina seuraavasta päivästä lähtien.

Kun täydennät veroilmoituksen tietoja OmaVerossa, sinun ei useimmiten tarvitse lisätä liitteitä mukaan. Riittää, kun säilytät tositteet ja kuitit itselläsi ja ilmoitat esimerkiksi vähennyksen summan siihen tarkoitetussa kentässä. Verohallinto kysyy tarvittaessa lisätietoja esimerkiksi ilmoittamastasi kotitalousvähennyksestä tai tulonhankkimiskuluista.

Tiettyjen tulojen tai vähennysten ilmoittamisen yhteydessä on mahdollista lisätä liite (esim. erityisalan matkakulut tai arvopapereiden luovutus). Tietojen ilmoittamisen yhteydessä näkyy silloin kohta Liitteet ja "Lisää tiedosto".

Kaikki viestit, kirjeet ja päätökset − myös verokortti − ovat OmaVeron postilaatikossa. Pääset postilaatikkoon OmaVeron etusivulta välilehdeltä Postilaatikko.

Voimassa olevan verokortin saat avattua myös sivulta Verokortit ja ennakkovero.   

Huomaa, että päätökset ja kirjeet ovat OmaVerossa siitä lähtien, kun niihin liittyvät veroasiat on voinut hoitaa OmaVerossa. Esimerkiksi

  • arvonlisävero ja muut oma-aloitteiset verot vuoden 2017 alusta
  • yhteisöjen tuloverotus marraskuusta 2017
  • henkilöasiakkaiden tuloverotus (mm. verokortit) marraskuusta 2018
  • varainsiirtoverotus ja rakentamisilmoitukset marraskuusta 2019
  • kiinteistöverotus keväällä 2020.

Näin löydät verokortin, kirjeen tai päätöksen OmaVerosta

Näin löydät metsätalouden (2C), maatalouden (2 tai 2Y) tai elinkeinotoiminnan (5, 6A) veroilmoituksen OmaVerosta:

  1. Kirjaudu OmaVeroon.
  2. Etsi sivun oikeasta reunasta kohta Toiminnot. Valitse sen alta linkki Veroilmoitukset ja verotustiedot.
  3. Seuraavalla sivulla kysytään "Minkä vuoden verotustietoja haluat ilmoittaa?" Valitse vuosi 2019. Sen jälkeen sivulle tulee näkyviin veroilmoituksen nimi ja linkki − esimerkiksi Metsätalouden veroilmoitus.
  4. Valitse linkki siihen veroilmoitukseen, jonka tietoja täydennät.

Käytä apuna kuvallisia OmaVero-ohjeita:

Näin annat metsätalouden veroilmoituksen OmaVerossa

Metsätalouden veroilmoitus – näin ilmoitat hankintatyön

Näin annat metsänomistajan arvonlisäveroilmoituksen OmaVerossa

Näin annat maatalouden veroilmoituksen OmaVerossa

Ohje elinkeinotoiminnan veroilmoituksen täyttämiseen:

Veroilmoituksen täyttöohje − liikkeen- ja ammatinharjoittajan veroilmoitus