Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Näin haet OmaVerossa autoveron palautusta vamman perusteella

 1. Katso kuva

  OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse Toiminnot-välilehti.

 2. Katso kuva

  Valitse Toiminnot-välilehdeltä Palautushakemukset-kohdasta Autoveron palautukset.

 3. Katso kuva

  Valitse Hakemus autoveron palauttamiseksi vamman perusteella.

 4. Katso kuva

  Tarkista, että perustiedot ovat oikein. Muuta tarvittaessa lisätietojen antajan yhteystietoja sekä osoitetta, johon päätös lähetetään.

 5. Katso kuva

  Jos et ole aiemmin ilmoittanut tilinumeroasi Verohallinnolle, ilmoita se OmaVerossa sen jälkeen, kun olet lähettänyt tämän hakemuksen.

  Jos sinulle on myönnetty oikeus autoveron palautukseen vamman perusteella, valitse painike Kyllä ja täytä päätöksen numero. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Hakemuksen tiedot. 

 6. Katso kuva

  Ilmoita Ajoneuvon tiedot ja valitse Hakemuksen peruste ja Ajoneuvon kuljettaja.

 7. Katso kuva

  Valitse Ajoneuvon käyttötarve. Lisää pyydetyt liitteet Lisää tiedosto -painikkeesta. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

 8. Katso kuva

  Tarkista, että Perustiedot ovat oikein. Pääset tarvittaessa korjaamaan tietoja, kun valitset linkin Muokkaa tai Edellinen.

 9. Katso kuva

  Tarkista, että Hakemuksen tiedot ovat oikein.  Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

Näet hakemuksen käsittelyn vaiheen OmaVerossa

Voit seurata hakemuksen käsittelyä OmaVerossa: Valitse välilehti Toiminnot ja sen jälkeen kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila linkki Käsittelytilanteen seuranta.

Sivu on viimeksi päivitetty 19.11.2023