Näin haet OmaVerossa autoveron palautusta vamman perusteella

 1. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse Toiminnot-välilehti.

 2. Valitse Toiminnot-välilehdeltä Palautushakemukset-kohdasta Autoveron palautukset.

 3. Valitse Hakemus autoveron palauttamiseksi vamman perusteella.

 4. Tarkista, että perustiedot ovat oikein. Muuta tarvittaessa lisätietojen antajan yhteystietoja sekä osoitetta, johon päätös lähetetään.

 5. Jos et ole aiemmin ilmoittanut tilinumeroasi Verohallinnolle, ilmoita se OmaVerossa sen jälkeen, kun olet lähettänyt tämän hakemuksen.

  Jos sinulle on myönnetty oikeus autoveron palautukseen vamman perusteella, valitse painike Kyllä ja täytä päätöksen numero. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Hakemuksen tiedot. 

 6. Ilmoita Ajoneuvon tiedot ja valitse Hakemuksen peruste ja Ajoneuvon kuljettaja.

 7. Valitse Ajoneuvon käyttötarve. Lisää pyydetyt liitteet Lisää tiedosto -painikkeesta. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

 8. Tarkista, että Perustiedot ovat oikein. Pääset tarvittaessa korjaamaan tietoja, kun valitset linkin Muokkaa tai Edellinen.

 9. Tarkista, että Hakemuksen tiedot ovat oikein.  Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.