Autoveron määrä

Verohallinto ei tee laskelmia eikä anna arvioita autoveron määrästä tai ajoneuvon verotusarvosta etukäteen. Lopullisen veron määrän saat autoveropäätöksessä. 

Voit arvioida itse veron määrää joko

Arvioi veron määrää auton tietojen perusteella

1

Hae auton yleinen myyntihinta

Hae yleinen myyntihinta ajoneuvojen hintatietopalvelusta. Autojen yleinen myyntihinta määritetään Suomessa myytävinä olevien autojen pyyntihintojen perusteella.

2

Hae veroprosentti

Hae veroprosentti veroprosenttitaulukosta. Saat prosentin auton hiilidioksidipäästölukeman (CO2) tai auton kokonaispainon ja käyttövoiman perusteella.

3

Laske arvio autoveron määrästä

Laske arvio edellä keräämiesi tietojen perusteella:

auton yleinen myyntihinta x veroprosentti

= autoveron määrä (arvio)

Arvioi moottoripyörän veron määrä

 

1

Hae veroprosentti

Katso veroprosentti moottorin iskutilavuuden tai käyttövoiman mukaan taulukosta Moottoripyörä tai muu L-luokan ajoneuvo.

2

Laske arvio veron määrästä

Laske prosentti moottoripyörän myyntihinnasta. Voit käyttää apuna Ajoneuvojen hintatietopalvelua. Moottoripyörän yleinen myyntihinta määritetään Suomessa myytävinä olevien moottoripyörien pyyntihintojen perusteella.  

Arvioi veron määrää aiempien verotuspäätösten perusteella

Voit saada suuntaa antavan arvion veron määrästä aiempien verotuspäätösten perusteella. Löydät aiemmat verotuspäätökset seuraavista taulukoista: 

Taulukoita sovelletuista verotusarvoista

Huomioi kuitenkin, että ajoneuvojen arvo muuttuu jatkuvasti markkinoiden mukaan ja samankin ajoneuvomallin kohdalla veron määrä voi vaihdella.

Avainsanat: