Koronatilanne: Voit hoitaa asiasi OmaVerossa. Seuraa päivittyvää koostettamme. Yrittäjälle ohjeita mm. ennakkoverosta ja maksujärjestelystä. 

Kun tuot käytetyn ajoneuvon Suomeen

Kun tuot käytetyn ajoneuvon EU- tai ETA-alueelta Suomeen, sinun ei tarvitse maksaa veroa ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön.

Tee käyttöönottoilmoitus sähköisesti ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön Suomessa. Sinulla on oltava ajoneuvollesi voimassaoleva rekisteröinti toisessa Eta-valtiossa tai sinun on hankittava suomalainen siirtolupa Liikenne- ja viestintävirastosta (Traficom).

Muista tehdä myös autoveroilmoitus 5 vuorokauden kuluessa käyttöönottoilmoituksen tekemisestä.

Sinun ei tarvitse tehdä käyttöönottoilmoitusta, jos et käytä ajoneuvoa Suomessa ennen sen rekisteröintiä tai siirrät ajoneuvoa kuljetusvälineellä.

Kun tuot käytetyn ajoneuvon EU-alueen ulkopuolelta, muista tehdä myös tulliselvitys (Tulli).

Ilmoitus- ja maksuohjeet – kun ajoneuvo on Suomessa ja haluat ottaa sen käyttöön 

1

Tee käyttöönottoilmoitus

Jos haluat käyttää ajoneuvoa Suomessa ennen sen rekisteröintiä, tee sähköinen käyttöönottoilmoitus ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön.

Huom! Voit viedä ajoneuvon heti rekisteröintikatsastukseen. Katso kohta 4.

2

Tee autoveroilmoitus

Tee autoveroilmoitus 5 päivän kuluessa käyttöönottoilmoituksen antamisesta. Autoveroilmoituksen voit antaa, kun ajoneuvo on Suomessa. 

Huom! Et saa autoveropäätöstä heti. Kun päätös on valmis, saat ilmoituksen siitä sähköpostiisi sekä paperisen päätöksen kotiisi postitse.

Katso arvio autoveroilmoituksen käsittelyajasta. 

Voit tehdä ilmoituksen myös paperilomakkeella. Jos käytät paperilomaketta, lähetämme autoveropäätöksen sinulle vain postitse.

3

Maksa autovero

Maksa autovero viimeistään eräpäivänä. Katso maksuohjeet.

4

Rekisteröi ajoneuvo

Vie ajoneuvo rekisteröintikatsastukseen ja rekisteröi se katsastuskonttorilla.

Voit aloittaa ajoneuvon rekisteröintikatsastuksen jo ennen kuin teet autoveroilmoituksen.

Jos kyseessä on esimerkiksi ETA-alueen ulkopuolelta tuotu tai alennettuun veroon oikeutettu ajoneuvo, se on aina rekisteröintikatsastettava ennen kuin Verohallinto voi tehdä verotuspäätöksen.