Veronpalautus – henkilöasiakkaat

Jos olet maksanut vuoden aikana liikaa veroja, saat ylimääräisen osuuden takaisin veronpalautuksena. Veronpalautuksia maksetaan asiakaskohtaisesti sitä mukaa, kun verotus valmistuu. Näet veronpalautuksesi maksupäivän ja määrän OmaVerosta ja verotuspäätöksestä.

Tämä ohje on tarkoitettu henkilöasiakkaille sekä ammatin- ja liikkeenharjoittajille. Yhteisöjen veronpalautuksista voit lukea täältä.

Kirjaudu OmaVeroon

Ajankohtaista

Osa asiakkaista saa veronpalautuksensa myöhemmin päivän aikana eikä välttämättä heti aamusta.

Veronpalautukset maksetaan heinä- ja joulukuun välisenä aikana

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elokuussa tai syyskuussa. Veronpalautukset maksetaan viimeistään joulukuussa.

Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Päättymispäivä näkyy verotuspäätöksestä ja OmaVerosta

Taulukko veronpalautusten maksupäivästä tilille verotuksen päättymiskuukauden mukaan
Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille
Toukokuu 5.7.2021
Kesäkuu 3.8.2021
Heinäkuu 3.9.2021
Elokuu 4.10.2021
Syyskuu 3.11.2021
Lokakuu 3.12.2021

Veronpalautuksen maksupäivä voi siirtyä tai määrä muuttua

Jos esimerkiksi teit itse tai puolisosi teki muutoksia veroilmoitukseen, veronpalautuksen maksupäivä siirtyy. Samalla veronpalautuksen määrä voi muuttua. Veronpalautuksen määrä voi pienentyä myös siitä syystä, että palautustasi on käytetty verojen maksuksi tai ulosotossa oleville veloille. Lähetämme sinulle uuden verotuspäätöksen ja tiedon veronpalautuksen määrästä ja maksupäivästä lokakuun loppuun mennessä.

Veronpalautukselle maksetaan korkoa

Verohallinto maksaa veronpalautukselle hyvityskorkoa. Korko ei ole mukana verotuspäätöksellä näkyvässä summassa vaan se lisätään palautettavaan määrään palautuksen yhteydessä. Vuonna 2021 korko on 0,5 %.

Usein kysyttyä

Verotuksesi päättyy verotuspäätöksellä ja OmaVerossa ilmoitettuna päivänä. Saat verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä. Et voi nopeuttaa verotuksesi päättymistä tai aikaistaa veronpalautuksen maksupäivää. Jos veronpalautuksesi maksupäivä on siirtynyt, näet siitä tiedon uudessa verotuspäätöksessä tai OmaVerossaJos veronpalautuksesi maksupäivä on siirtynyt, et voi aikaistaa sitä, vaikka olisit yhteydessä Verohallintoon.

Kun olet saanut maksuosoituksen, voit toimia jommallakummalla tavalla:

A. Voit vielä ilmoittaa tilinumeron OmaVerossa. Verohallinto maksaa veronpalautuksen tilillesi sen jälkeen kun, pankki on palauttanut lunastamattoman veronpalautuksen takaisin Verohallinnolle. Veronpalautus on pankilla lunastettavana 28 päivän ajan. Määräaika alkaa maksuosoitusilmoituksen päiväyksestä. Tämän määräajan päättymisen jälkeen veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi tilille noin viikon kuluessa.
B. Mene Suomessa sijaitsevaan Nordean konttoriin, joka tarjoaa kassapalveluita. Ota maksuilmoitus mukaan, kun lunastat veronpalautusta. Maksuosoitus pitää lunastaa 28 päivän kuluessa maksuilmoituksen päiväyksestä. Tarkemmat ohjeet ovat pankin lähettämässä ilmoituksessa. Huomaathan, että pankki perii maksamastaan veronpalautuksesta palvelumaksun.

Kyllä. Jos olet tehnyt itse tai puolisosi on tehnyt täydennyksiä veroilmoitukseensa, verotus päättyy aiemmalla verotuspäätöksellä ilmoitettua päivämäärää myöhemmin, jolloin myös veronpalautuksen maksupäivä siirtyy. Tällöin saat uuden verotuspäätöksen. Päätöksessä näkyy uusi veronpalautuksen maksupäivä. Veronpalautus maksetaan viimeistään joulukuussa.

Veronpalautuksesi voidaan käyttää niiden verojen maksuksi, joista olet vastuussa. Palautuksen määrä pienenee siis maksamattomien verojen verran.

 

Tämä ohje on tarkoitettu henkilöasiakkaille sekä ammatin- ja liikkeenharjoittajille. Yhteisöjen veronpalautuksista voit lukea täältä.