Näin maksat veroja

Tarvitset veroja maksaessasi aina nämä tiedot

  • veron määrä
  • tilinumero
  • viitenumero
  • eräpäivä.

Saat tietyistä veroista, kuten tuloveroista, kiinteistöverosta, perintöverosta ja lahjaverosta aina verotuspäätöksen, jossa kerrotaan veron määrä, eräpäivä ja muut tarvittavat maksutiedot. Kun maksat veroja, käytä oikeaa tilinumeroa ja viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikein. 

Jos olet ottanut käyttöösi sähköisen viranomaisasioinnin osoitteessa suomi.fi/viestit, saat verotuspäätökset ja niiden mukana olevat maksutiedot ainoastaan OmaVeroon.

Osa veroista, kuten arvonlisävero ja työnantajasuoritukset, on maksettava oma-aloitteisesti. Tällöin sinun on itse laskettava veron määrä ja tarkistettava eräpäivä. Tilinumeron ja viitenumeron löydät OmaVerosta. Varainsiirtoveron maksamiseen tarvitset viitenumeron sijaan viestikenttään kirjoitettavan tiedon.

Katso tarkemmat maksuohjeet eri veroille:

Voit maksaa verot esimerkiksi OmaVerossa

Voit maksaa verosi esimerkiksi verkkomaksuna OmaVeron kautta. OmaVeron kautta maksaessasi maksun tiedot siirtyvät automaattisesti verkkopankin maksupohjaan. Maksupäivä on tällöin aina kuluva päivä, jota ei voi muuttaa.

Näet tällä hetkellä useimmat verosi ja niiden maksutilanteen OmaVerosta. Kiinteistövero ja varainsiirtovero näkyvät OmaVerossa vasta marraskuusta 2019 alkaen.

Siirry OmaVeroon

Voit maksaa verosi OmaVeron lisäksi myös

  • verkkopankissasi
  • tilaamalla tietyistä veroista e-laskun tai suoramaksun
  • käteisellä pankissa tai muissa maksuja vastaanottavissa rahalaitoksissa.

Verohallinnolle kuuluvia veroja ei voi maksaa Verohallinnon eikä Tullin toimipaikkoihin.

Maksa vero viimeistään eräpäivänä

Maksa vero ajallaan, eli viimeistään sen eräpäivänä. Maksupäiväksi katsotaan se päivä, jolloin pankki veloittaa maksun maksajan tililtä tai kuittaa käteismaksun vastaanotetuksi. Myöhässä maksetuille veroille kertyy viivästysseuraamuksia kuten viivästyskorkoa. Kun olet maksanut veron, maksu näkyy OmaVerossa yleensä 1-2 arkipäivän kuluttua.

Huomaa, että verotuksen päättymisen jälkeen veronpalautustasi käytetään mahdolliseen tulevaan veroon heti sen eräpäivänä. Seuraa tilannettasi OmaVerossa.