Arvonlisäveron erityisjärjestelmän asiointipalvelu

Palvelun käyttö vaatii kirjautumisen. Jos toimit yrityksen tai yhteisön puolesta, sinun on kirjauduttava palveluun Katso-tunnisteella. Jos et ole vielä rekisteröitynyt erityisjärjestelmään, sinut ohjataan rekisteröitymiseen tunnistautumisen jälkeen.

Kuka palvelua voi käyttää?

Erityisjärjestelmä on tarkoitettu elinkeinonharjoittajille, jotka myyvät televiestintä-, lähetys- ja sähköisesti suoritettavia palveluita toisiin EU-maihin muille asiakkaille kuin elinkeinonharjoittajille eli esimerkiksi suoraan kuluttajille.

Lisäksi tämän palvelun kautta ilmoittaa toisessa EU-maassa erityisjärjestelmään rekisteröitynyt verovelvollinen ahvenanmaalaiselle kuluttajalle suorittamansa myynnit ja niiden verot. Näihin myynteihin liittyvät verot maksetaan suoraan Suomeen.

Lue lisää

Mihin palvelua käytetään?

Erityisjärjestelmään rekisteröitynyt myyjä voi hoitaa järjestelmän avulla arvonlisäverotukseen liittyvät ilmoitus- ja maksuvelvollisuutensa kaikkiin EU-maihin tunnistamisjäsenvaltionsa kautta.

Erityisjärjestelmä on vapaaehtoinen, eli myyjä voi käyttää erityisjärjestelmää halutessaan. Jos myyjä ei halua käyttää erityisjärjestelmää, hänen on rekisteröidyttävä verovelvolliseksi kaikkiin niihin EU-maihin, joihin hän myy erityisjärjestelmään kuuluvia palveluita muille kuin elinkeinonharjoittajille

Ajankohtaista

Mahdollinen Britannian ero EU:sta ilman erosopimusta vaikuttaa arvonlisäveron erityisjärjestelmän käyttämiseen. Lue lisää


OmaVero korvaa Arvonlisäveron erityisjärjestelmän -asiointipalvelun marraskuussa 2019. Arvonlisäveron erityisjärjestelmän -asiointipalvelussa voi ilmoittaa tietoja 29.10. saakka, jonka jälkeen asiointipalvelu suljetaan. Marraskuusta alkaen voit ilmoittaa tiedot OmaVerossa. Lue lisää

Tutustu palveluun demossa

Demossa voit tutustua palveluun ja harjoitella sen käyttöä ilman kirjautumista. Demossa antamasi tiedot eivät tallennu, vaan häviävät, kun istunto päättyy tai katkeaa.
 

Lisätietoja

Tunnistautumisesta