Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Så här ser du ditt skatteåterbäringsbelopp och utbetalningsdagen i MinSkatt

Du ser beloppet av din skatteåterbäring och utbetalningsdagen på ingångssidan i MinSkatt efter att du har fått beskattningsbeslutet. Observera att om din beskattning ännu inte har slutförts kan skatteåterbäringsbeloppet eller betalningsdagen ändras.

Gå till MinSkatt om du ännu inte har loggat in i tjänsten (öppnas i ett nytt fönster). Fortsätt sedan så här.

 1. Du ser beloppet av din skatteåterbäring och utbetalningsdagen på ingångssidan i MinSkatt i punkten Beskattningsbeslut om inkomstskatt.

  Observera: Punkten Beskattningsbeslut om inkomstskatt och skatteåterbäringsbeloppet visas i MinSkatt efter att du har fått beskattningsbeslutet.

  Om du gör ändringar i din skattedeklaration eller din maka/make gör ändringar i sin egen visas uppgiften ”Din deklaration är under behandling” i MinSkatt i stället för skatteåterbäringen. Du kan också kontrollera uppgiften så här: I sektionen Inkomstskatt för personer i punkten Alla skatteår ska du välja länken Visa uppgifter om alla skatteår. Den eventuella skatteåterbäringen visas i MinSkatt efter att du har fått ett nytt beskattningsbeslut. Samtidigt kan återbäringsbeloppet och utbetalningsdagen ändras.

  Beloppet av skatteåterbäringen visas i punkten Beskattningsbeslut om inkomstskatt fram till utbetalningsdagen.

  Observera att skatteåterbäringsbeloppet inte nödvändigtvis är detsamma som det belopp som betalas in på ditt konto, eftersom Skatteförvaltningen kan använda av skatteåterbäringen exempelvis till att betala dina skatter.

 2. Observera att om din skatteåterbäring helt eller delvis har använts till att betala obetalda skatter visas inte den eventuella ändringen inte i skatteåterbäringsbeloppet på ingångssidan i MinSkatt. Du kan se uppgifterna om användningen av skatteåterbäringen i punkten Betalningar och återbäringar. Läs mer: Så här ser du i MinSkatt om din skatteåterbäring har använts till att betala dina skatter

  Din skatteåterbäring används till att betala skatter från och med dagen då din beskattning slutförs till och med den 4:e dagen i månaden som följer

  • till obetalda skatter genast efter att beskattningen slutförts och
  • till skatter som förfaller genast på deras förfallodag.
Sidan har senast uppdaterats 12.6.2023