Så här ser du ditt skatteåterbäringsbelopp och utbetalningsdagen i MinSkatt

Du ser beloppet av din skatteåterbäring och utbetalningsdagen på ingångssidan i MinSkatt. Observera att om din beskattning ännu inte har slutförts kan skatteåterbäringsbeloppet eller betalningsdagen ändras.

Gå till MinSkatt om du ännu inte har loggat in i tjänsten (öppnas i ett nytt fönster). Fortsätt sedan så här.

 1. Se bild

  Om din beskattning ännu inte har slutförts ser du beloppet av din skatteåterbäring och betalningsdagen på ingångssidan i MinSkatt i punkten Beskattningsbeslut om inkomstskatt.

  Du får ett nytt beskattningsbeslut om det ännu kommer ändringar i din eller i din makas eller makes skattedeklaration. Samtidigt kan återbäringsbeloppet och utbetalningsdagen ändras.

  Observera att skatteåterbäringsbeloppet inte nödvändigtvis är detsamma som det belopp som betalas in på ditt konto, eftersom Skatteförvaltningen kan använda skatteåterbäringen exempelvis till att betala dina skatter.

 2. Se bild

  Om din beskattning har slutförts ser du ditt skatteåterbäringsbelopp och utbetalningsdagen i sektionen Inkomstskatt för personer i punkten Skatteår.

 3. Se bild

  Vänligen observera att om din skatteåterbäring har använts till att betala obetalda skatter visas inte den eventuella ändringen i skatteåterbäringsbeloppet på ingångssidan i MinSkatt. Du kan se uppgifterna om användningen av skatteåterbäringen i punkten Betalningar och återbäringar. Läs mer: Så här ser du i MinSkatt om din skatteåterbäring har använts till att betala dina skatter

  Din skatteåterbäring används till att betala skatter från och med dagen då din beskattning slutförs till och med den 4:e dagen i månaden som följer

  • till obetalda skatter genast efter att beskattningen slutförts och
  • till skatter som förfaller genast på deras förfallodag.