ALVEU-palvelu

Yrityksen tai yhteisön puolesta toimivat kirjautuvat palveluun Katso-tunnisteella. Yksityishenkilöt kuten yksityinen elinkeinonharjoittaja kirjautuvat palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai HST-kortilla.

Mihin palvelua käytetään?

Arvonlisäverovelvollinen suomalainen yritys voi hakea arvonlisäveron palautusta toisesta EU-maasta ALVEU-palvelussa. Hakemus täytetään ja lähetetään palvelun kautta.
Palautushakemuksen tekemiseen tarvitset laskut ja muut tositteet toisesta EU-maasta yritystoimintaasi varten ostamistasi tavaroista tai palveluista, joista haet arvonlisäveron palautusta.
Lue lisää

Milloin et voi palvelua käyttää?

Jos yrityksesi ei ole arvonlisäverovelvollinen palautushakemuksen ajanjaksona.
Jos yrityksesi kotipaikka on Ahvenanmaalla.
Lue lisää

Ajankohtaista

Brexit vaikuttaa arvonlisäveron ulkomaalaispalautushakemuksiin

Mahdollinen Britannian ero EU:sta ilman erosopimusta 30.3.2019 alkaen vaikuttaa arvonlisäveron ulkomaalaispalautushakemusten tekemiseen ja välittämiseen Britanniaan. Jos palautushakemukseen sisältyvät ostot koskevat vuotta 2018, tee palautushakemus Britanniaan normaalisti ALVEU-palvelussa viimeistään 25.3.2019. Tämän jälkeen Suomen Verohallinto ei voi enää taata, että sähköinen hakemus saapuu ajoissa Britanniaan.

Jos ostot koskevat ajanjaksoa 1.1.−29.3.2019, et voi tehdä sähköistä palautushakemusta ALVEU-palvelussa. Eron jälkeen palautushakemus on tehtävä suoraan Britanniaan, aikaisintaan 30.3.2019. Ota yhteyttä Britannian veroviranomaiseen (Gov.uk), jotta saat ohjeet hakemuksen tekemistä varten.

Eron jälkeen syntyneistä hankinnoista palautusta haetaan kuten EU:n ulkopuolisista maista.

Lue lisää

Tutustu palveluun demossa

Lisätietoja

Tunnistautumisesta