Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin haet arvonlisäveron palautusta toisesta EU-maasta OmaVerossa

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan).

 1. Valitse etusivulta välilehti Veroasiat.

 2. Selaa alaspäin kohtaan Palautushakemukset. Valitse linkki Arvonlisäveron palautus muista EU-maista.

 3. Täytä hakemuksen perustiedot.

  Hakemusjakson alkamispäivä on aina kuukauden ensimmäinen päivä ja päättymispäivä kuukauden viimeinen päivä. Jos haluat ilmoittaa päätoimialan lisäksi muun toimialan, valitse linkki Lisää uusi toimiala.

  Valitse lopuksi, lataatko laskuerittelyn tiedostona vai lisäätkö laskut yksitellen hakemukseen. Jos lataat laskuerittelyn tiedostona, laskujen tiedot näkyvät seuraavassa vaiheessa valmiina.

  Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Laskujen ja tuontiasiakirjojen erittely.

 4. Lisää erittelyt laskuista ja tuontiasiakirjoista. Täytä kaikki tiedot ja paina lopuksi OK.

 5. Voit lisätä uusia laskuja ja tuontiasiakirjoja linkistä Lisää uusi erittely. Kun olet lisännyt kaikki erittelyt, siirry vaiheeseen Lisätiedot ja liitteet.

 6. Tarkista ja korjaa yrityksen yhteystiedot ja pankkiyhteystiedot. Jos olet asiamies, lisää yhteystietosi. Lisää liitteitä tarpeen mukaan. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

 7. Tarkista hakemuksen tiedot. Voit korjata tietoja yhteenvetosivulla olevista Muokkaa-linkeistä. Kun hakemuksen tiedot ovat oikein, lähetä hakemus.

 8. Huomaa, että saat hakemuksen vastaanottamisesta kaksi erillistä kuittausta. Ensimmäisen kuittauksen saat heti sen jälkeen, kun olet lähettänyt hakemuksen Omaverossa. Toisen, varsinaisen kuittauksen saat siitä maasta, josta olet hakenut palautusta.

  Voit muokata hakemusta niin kauan kuin se on tilassa "Lähetetty". Kun olet muokannut lähetetty-tilassa olevaa hakemusta, vain viimeinen versio hakemuksesta lähetetään kohdemaahan.

 9. Voit seurata hakemuksen etenemistä OmaVerossa. Valitse etusivulta kohdasta Arvonlisäveron palautus muista EU-maista linkki Näytä tiedot arvonlisäveron palautushakemuksesta.

  Näet hakemuksen tilan Hakemukset-välilehdeltä. Saat lisätietoja hakemuksen tilan merkityksestä, kun siirryt hiirellä hakemuksen tilasta kertovan sanan päälle.

  Kun valitset rivin alussa olevan päivämäärälinkin, voit tarkistaa tietyn hakemuksen käsittelyvaiheen.

  Jos vastaanottoilmoitus tai päätös on Omaverossa, se näkyy kohdassa Asiointihistoria.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.11.2021