Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden

Betalning med e-faktura

En e-faktura gör det lättare att betala och komma ihåg förfallodagen. De nödvändiga uppgifterna finns färdigt på fakturan och sålunda behöver du inte fylla i dem separat.

E-fakturan är avsedd för privatpersoner samt rörelseidkare och yrkesutövare.

De rörelseidkare och yrkesutövare samt andra företags- och organisationskunder som har en nätfaktureringsadress kan betala skatter med en nätfaktura. Läs mera om nätfakturor.

Vilka skatter kan jag betala med e-faktura?

Du kan beställa en e-faktura på fastighetsskatter, kvarskatter, förskottsskatter, arvsskatter och gåvoskatter. En enda beställning gäller automatiskt alla dessa skatter. Du kan inte betala andra skatter med en e-faktura.

Observera också att du inte kan få en e-faktura på ett tilläggsförskott eller betalningsarrangemangets rater.

Hur beställer jag e-fakturor?

Du kan beställa e-fakturor i din nätbank. Gå till den punkt i din nätbank där du kan beställa e-fakturor. Välj Skatteförvaltningen som fakturerare, ange din personbeteckning och beställ e-fakturorna.

Observera att en enda beställning automatiskt gäller fastighetsskatter, förskottsskatter, kvarskatter, arvsskatter och gåvoskatter.

Du kan beställa e-fakturan när som helst. När du beställer e-fakturan senast två veckor före förfallodagen för en skatt hinner du betala skatten med en e-faktura.

Om du har beställt e-fakturan redan tidigare från Skatteförvaltningen, får du e-fakturan till din nätbank cirka tre veckor före förfallodagen.

Hur kan jag kontrollera om jag redan har beställt e-fakturan?

Om du redan har beställt e-fakturan från Skatteförvaltningen, ser du det betalningssätt som du har valt antingen i MinSkatt på fliken Kunduppgifter eller i eurofältet på giroblanketten i beskattningsbeslutet. Du kan också kontrollera det i din nätbank.

Hur kan jag avbeställa e-fakturan?

Du kan avbeställa e-fakturorna i din nätbank.

Observera att avbeställningen omfattar alla skatteslag, alltså du kan inte avbeställa e-fakturan för endast ett skatteslag.

Sidan har senast uppdaterats 19.11.2023