VAT-numeroiden tarkistus

Voimassaolo
Toistaiseksi

VAT-numero = alv-numero = alv-tunniste = alv-tunnus

VAT-numeron tarkistus Internetissä

EU-sisäkaupan laskutuksessa käytettävä VAT-numero pyydetään kauppakumppanilta jonka jälkeen sen voimassaolo tulee tarkistaa. Kauppakumppanin nimellä tarkistusta ei voi tehdä missään tilanteessa. VAT-numeroiden voimassaolon voit tarkistaa Internetissä, palvelu löytyy komission Internet-sivuilta osoitteesta:

Käyttämäsi kielen voit valita kielivalikosta näytön yläosasta.Vastauksena kyselyyn saadaan joko kyllä tai ei:

  • Kyllä, numero on voimassa tällä hetkellä
  • Ei, numero ei ole voimassa tai on virheellinen

Jos saat vastauksen ”Ei” ota yhteyttä numeron antaneeseen yritykseen ja tiedustele heiltä uutta VAT-numeroa. Jos saat yritykseltä EU-alkuisen tunnistamisnumeron, sitä ei voi käyttää yritysten välisessä tavaroiden ja palveluiden yhteisökaupassa. EU-alkuinen tunnistamisnumero on annettu yritykselle, joka on rekisteröity arvonlisäveron erityisjärjestelmään (M1SS).

Nettisivuilla pystyt tarkistamaan VAT-numeron voimassaolon sekä VAT-numeron ja kauppakumppanin nimen yhteenkuuluvuuden seuraavien maiden osalta: Suomi, Ruotsi, Belgia, Irlanti, Viro, Latvia, Liettua, Slovenia, Slovakia, Unkari, Romania, Bulgaria, Tsekki, Kypros, Itävalta, Tanska, Iso-Britannia, Malta, Puola ja Portugali. Kaikkien EU-maiden lainsäädäntö ei salli nimi- ja osoitetietojen julkistamista. Palvelunumerosta voit tarkistaa näissä tapauksissa VAT-numeron ja kauppakumppanin nimen yhteenkuuluvuuden, mutta tällöinkin tarvitset VAT-numeron. Tämä kannattaa tehdä varsinkin kun tarkistat asiakkaasi numeroa ensimmäistä kertaa. 

Internetissä voi tarkistaa vain yhden numeron kerrallaan. Jos haluat tarkistaa useita numeroita, voit lähettää VAT-numerot excel-tiedostomuodossa sähköpostitse osoitteeseen: eu.vies(at)vero.fi

VAT-numeron Internet-palvelun tekninen toimivuus on EU-komission vastuulla.

VAT-numerotarkistuksia voit tehdä myös

  • puhelimitse numerosta 029 497 062
  • sähköpostilla eu.vies(at)vero.fi