Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tilaat tai lähetät alkoholia tai tupakkaa itsellesi ulkomailta – näin ilmoitat ja maksat valmisteverot

Kun tilaat yksityishenkilönä alkoholia tai tupakkaa toisesta EU-maasta ja järjestät tuotteiden kuljetuksen Suomeen, huolehdit itse myös veroista.

Jos lähetät itsellesi ulkomailta alkoholijuomia tai tupakkatuotteita Suomeen, sinun on maksettava niistä valmisteverot Verohallinnolle. Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet voit tuoda verotta vain, jos ne tulevat omaan käyttöön ja kuljetat ne Suomeen itse. Lähettäminen ei täytä verottomuuden edellytyksiä.

Sinun pitää antaa Verohallinnolle ennakkoilmoitus ja maksaa valmisteveroja vastaava vakuus ennen tuotteiden lähettämistä Suomeen. Alkoholia ja tupakkatuotteita koskevan ennakkoilmoituksen antamiseksi tarvitset tiedot tuotteiden laadusta eli tuoteryhmästä ja määrästä.

Alkoholiveroa maksetaan alkoholiverotaulukon mukaisesti. Katso myös: Alkoholiverolaskuri

Tupakkaveroa maksetaan tupakkaverotaulukon mukaisesti.

Alkoholia ja alkoholijuomaa tai virvoitusjuomaa sisältävästä pakkauksesta pitää maksaa myös juomapakkausvero. Juomapakkausvero on 0,51 euroa litralta valmista juomaa.

Ilmoitus- ja maksuohjeet

Tee ilmoitukset ja maksa valmisteverot seuraavasti:

Anna ennakkoilmoitukset valmisteveroista ja aseta vakuus.

Kun saat tuotteet, anna veroilmoitukset ja maksa valmisteverot.

1. Anna ennakkoilmoitus ja aseta vakuus

Sinun pitää antaa tilauksestasi tai lähetyksestäsi ennakkoilmoitus ja maksaa alkoholijuomaveroa ja tupakkaveroa vastaava vakuus ennen kuin tuotteet lähetetään Suomeen. Valmisteverot pitää maksaa, vaikka tuotteet olisi verotettu toisessa EU-maassa. 

Muistathan antaa ennakkoilmoituksen myös juomapakkausverosta. Juomapakkausverosta ei tarvitse maksaa vakuutta.

Voit antaa ennakkoilmoituksen ja asettaa vakuuden OmaVerossa. Näet vakuuden määrän, tilinumeron ja valmisteveronumeron OmaVerossa. Ennakkoilmoitus toimii veroilmoituksen pohjana.

Lue lisää ennakkoilmoittamisesta. 

 

Siirry OmaVeroon

Voit antaa ennakkoilmoituksen ja vakuuden myös paperilomakkeella

Toimita lomake osoitteeseen:

Verohallinto/valmisteverotus, PL 20, 00052 VERO

Ilmoitamme sinulle vakuuden määrän ja tilinumeron. Maksa vakuus Verohallinnon tilille. Kun olemme vastaanottaneet vakuuden, vahvistamme tilauksellesi tai lähetyksellesi vakuusnumeron. Toimita vakuusnumero tarvittaessa lähettäjälle.

2. Kun saat tuotteet, ilmoita ja maksa verot

Anna veroilmoitus ja maksa valmisteverot viimeistään tuotteiden vastaanottopäivää seuraavan kuukauden 12. päivänä. Jos määräpäivä on lauantai tai pyhäpäivä, veron voi maksaa sitä seuraavana arkipäivänä.

Esimerkki: Jos vastaanotat tilaamasi tai lähettämäsi tuotteet Suomessa helmikuun 3. päivänä, ilmoita ja maksa valmisteverot viimeistään maaliskuun 12. päivänä. Jos vastaanotat tuotteet toukokuun 30. päivänä, ilmoita ja maksa valmisteverot viimeistään kesäkuun 12. päivänä.

Jos maksamasi vakuus ei riitä kattamaan ilmoittamaasi veroa, sinun on maksettava verosta puuttuva määrä. Saat tiedon verojen määrästä OmaVerosta. Jos vakuutta on maksettu liikaa, palautamme sinulle liikaa maksetun osuuden takaisin. 

Muistathan ilmoittaa ja maksaa myös juomapakkausveron.

Tee veroilmoitus ja maksa valmisteverot OmaVerossa.

Näin teet alkoholiveroilmoituksen OmaVerossa

Siirry OmaVeroon

Voit myös antaa veroilmoitukset paperisena:

Alkoholijuomavero

Juomapakkausvero

Tupakkavero

Lue lisää:

Muutoksenhaku

Alkoholin tuonti ja tilaaminen matkalta (Tulli)

Tupakan tuonti ja tilaaminen matkalta (Tulli )

 

Sivu on viimeksi päivitetty 9.12.2021