Tilaat tai lähetät alkoholia tai tupakkaa itsellesi ulkomailta ā€“ näin ilmoitat ja maksat valmisteverot

Kun tilaat yksityishenkilönä alkoholia tai tupakkaa toisesta EU-maasta ja järjestät tuotteiden kuljetuksen Suomeen, huolehdit itse myös veroista.

Jos lähetät ulkomailta alkoholijuomia tai tupakkatuotteita Suomeen, sinun on maksettava niistä valmisteverot Verohallinnolle. Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet voit tuoda verotta vain, jos ne tulevat omaan käyttöön ja kuljetat ne Suomeen itse. Lähettäminen ei täytä verottomuuden edellytyksiä.

Alkoholia ja tupakkatuotteita koskevan ilmoituksen antamiseksi tarvitset tiedot tuotteiden laadusta eli tuoteryhmästä ja määrästä.

Alkoholiveroa maksetaan alkoholiverotaulukon mukaisesti.

Tupakkaveroa maksetaan tupakkaverotaulukon mukaisesti.

Ilmoitus- ja maksuohjeet

Tee ilmoitukset ja maksa valmisteverot seuraavasti:

Anna ennakkoilmoitus valmisteverosta ja aseta vakuus.

Kun saat tuotteet, anna veroilmoitukset.

Maksa valmisteverot verotuspäätöksen mukaisesti.

1. Anna ennakkoilmoitus ja aseta vakuus

Sinun pitää antaa tilauksesta ennakkoilmoitus ja maksaa alkoholijuomaveroa ja tupakkaveroa vastaava vakuus ennen kuin tuotteet lähetetään Suomeen. Valmisteverot pitää maksaa, vaikka tuotteet olisi verotettu toisessa EU-maassa. Voit antaa vakuuden Valmisteveroilmoituspalvelussa.

Anna ennakkoilmoitus ja aseta vakuus

Voit antaa ennakkoilmoituksen ja vakuuden myös paperilomakkeella

Toimita lomake osoitteeseen:

Verohallinto/valmisteverotus, PL 20, 00052 VERO

Ilmoitamme sinulle vakuuden määrän ja tilinumeron. Maksa vakuus Verohallinnon tilille. Kun olemme vastaanottaneet vakuuden, vahvistamme tilaukselle vakuusnumeron. Toimita vakuusnumero tarvittaessa lähettäjälle.

2. Kun saat tuotteet, anna veroilmoitukset

Anna veroilmoitukset 4 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tuotteet Suomessa. 

Alkoholijuomavero

Juomapakkausvero

Tupakkavero

3. Maksa valmisteverot

Jos maksamasi vakuus ei riitä kattamaan alkoholijuomaveroa ja tupakkaveroa, sinun on maksettava verosta puuttuva määrä verotuspäätöksen mukaisesti. Jos vakuutta on maksettu liikaa, palautamme sinulle liikaa maksetun osuuden takaisin. 

Maksa juomapakkausvero sekä mahdollinen puuttuva osuus alkoholijuomaverosta ja tupakkaverosta 10 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tuotteet Suomessa.

 

Usein kysyttyä

Maksusi tulee perille, vaikka verkkopankki ohjaakin maksun OP:n tilille. OP:n tili on voimassa 30.11.2020 asti.

OP:n tilinumeron puuttuminen tilisiirtolomakkeelta johtuu siitä, että Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. OP:n tilinumerot poistuvat tänä vuonna vaiheittain kaikista Verohallinnon lähettämistä päätöksistä ja kirjeistä.

Verkkopankissa maksaessasi palvelu saattaa vielä toistaiseksi ohjata maksun automaattisesti Verohallinnon OP:n tilille, vaikka kirjoitit saajan tilinumeroksi tilisiirtolomakkeelta löytyvän Verohallinnon Nordean tai Danske Bankin tilinumeron.

Voit maksaa OP:n tilille normaalisti 30.11.2020 asti. Huolehdi, että poistat OP:n tilinumeron esimerkiksi verkkopankkisi maksupohjista 1.12.2020 alkaen.

Eri verojen maksuohjeet: Verojen maksaminen – henkilöasiakas

Lue lisää:

Valmisteveronalaisten tuotteiden satunnainen maahantuonti

Alkoholin tuonti ja tilaaminen matkalta (Tulli)

Tupakan tuonti ja tilaaminen matkalta (Tulli )