Sivustolla voi olla satunnaisia häiriöitä huoltotöiden vuoksi maanantaina 22.4. klo 6.30–8.00.

Näin annat ennakkoilmoituksen ja asetat kertaluonteisen vakuuden – henkilöasiakas

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan). Etene sen jälkeen seuraavasti:

Näin löydät ennakkoilmoituksen OmaVerosta

  1. Valitse etusivulta välilehti Veroasiat.

  2. Vieritä osioon Valmisteverot ja valitse sieltä linkki Valmisteverojen toiminnot

  3. Valitse kohdasta Ennakkoilmoitukset haluamasi valmisteveron ennakkoilmoitus.

Voit antaa ennakkoilmoituksen myös paperisella lomakkeella:

Ennakkoilmoitus valmisteveron alaisista tuotteista (1350)

Ennakkoilmoituksen täyttöohje

Ilmoita tuotteiden arvioitu vastaanottopäivä tai maahantuontipäivä. Ota huomioon aika, joka kuluu tilauksen käsittelyyn ja lähettämiseen sekä tuotteiden kuljettamiseen siihen asti, kunnes tuotteet on vastaanotettu. Vastaanottopäivän pitää olla 90 päivän kuluessa ennakkoilmoituksen antamisesta. Päivä ei voi olla menneisyydessä.

Jos annat ennakkoilmoituksen paperilomakkeella, merkitse päivä muodossa ppkkvvvv.

Anna yhteyshenkilön nimi ja osoite.

Ilmoita vastaanotettavan tai maahantuotavan tuotteen tuoteryhmä ja määrä. OmaVerossa voit lisätä nämä välilehdellä Tiedot tuotteista painikkeella Lisää uusi.

Tarkista tuoteryhmät kunkin valmisteveron verotaulukosta. Tarkista myös määrän mittayksikkö verotaulukosta.

Ilmoita alkoholin tai alkoholijuoman määrä ja tarvittaessa alkoholipitoisuus tilavuusprosentteina (til.-%).

Ilmoita tupakkatuotteen vähittäismyyntihinta eli se hinta, jolla yritys myy tuotetta asiakkaille Suomessa ja jossa on mukana kaikki hinnanlisät ja verot.

Jos tilaat tupakkatuotteita toisesta EU-maasta muuta tarkoitusta kuin kaupallista myyntiä varten, esimerkiksi omaan käyttöön, tuotteiden vähittäismyyntihinta on sama kuin vastaavien tuotteiden vähittäismyyntihinta Suomessa.

Jos Suomessa ei myydä vastaavia tuotteita, merkitse maahantuotujen tupakkatuotteiden vähittäismyyntihinnaksi Verohallinnon vahvistama verotusarvo. Sama koskee myös muita tupakkaa sisältäviä tuotteita:  Verohallinnon päätös sääntöjen vastaisesti tai muuta kuin kaupallista myyntiä varten maahantuodun muun tupakkaa sisältävän tuotteen verotusarvosta - vero.fi

Vakuus tarvitaan, kun vastaanotat tai tuot EU:ssa yhdenmukaistetun valmisteveron alaisia tuotteita tai lähetät itsellesi tuotteita Suomeen. Näitä tuotteita ovat alkoholituotteet, nestemäiset polttoaineet ja pääosa tupakkatuotteista.

Vakuutta ei tarvita, kun vastaanotat, tuot tai lähetät kansallisten valmisteverojen alaisia tuotteita. Tällaisia tuotteita ovat virvoitusjuomat, juomapakkaukset ja osa tupakkatuotteista.

OmaVero laskee useimmissa tapauksissa vakuuden määrän automaattisesti. Jos annat ennakkoilmoituksen paperilomakkeella, laske ja ilmoita tuotteen vakuudeksi tarvittava summa euroina. Vakuuden määrä on sama kuin tuotteesta maksettavaksi tulevan valmisteveron määrä. Veron määrän voit tarkistaa kunkin valmisteveron verotaulukosta.

Valmisteveron kertaluonteinen vakuus maksetaan vakuuden yksilöidyllä viitteellä ja samalle Verohallinnon pankkitilille kuin esimerkiksi arvonlisävero. Viitenumero ja pankkitili näkyvät OmaVerossa. Maksu näkyy OmaVerossa 1–2 arkipäivän kuluttua.

Tarkista tiedot ja lähetä ilmoitus. OmaVerossa teet tämän välilehdellä Esikatsele ja lähetä.  

OmaVerossa tehdyn ennakkoilmoituksen voi peruuttaa 14 päivän kuluessa, jos ennakkoilmoituksen yhteydessä ei ole asetettu vakuutta.

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024