Verojen maksaminen – yritykset ja yhteisöt

Miten ja mihin verot maksetaan?

Verohallinto lähettää osasta veroja verotuspäätöksen, jossa kerrotaan veron määrä ja eräpäivä sekä muut maksun tiedot. Osa veroista taas on maksettava oma-aloitteisesti, jolloin maksajan on itse laskettava veron määrä ja tarkistettava eräpäivä.

Verot maksetaan Verohallinnon pankkitileille Nordeaan, Danske Bankiin tai OP:iin. Verohallinnon tilinumerot on merkitty tilisiirtolomakkeisiin. Oma-aloitteisesti maksettaville veroille on omat pankkitilit.

Kun maksat veroja, on tärkeää, että käytät oikeaa pankkitilinumeroa ja viitenumeroa. Viitenumeron avulla Verohallinto kohdistaa suorituksen oikean maksajan hyväksi.

Vero on maksettu ajallaan, jos se maksetaan viimeistään eräpäivänä. Eräpäivä on merkitty Verohallinnon lähettämään tilisiirtolomakkeeseen. Oma-aloitteisten verojen eräpäivät on säädetty verolaeissa. Jos eräpäivä on lauantai tai pyhäpäivä, veron saa maksaa seuraavana arkipäivänä ilman viivästysseuraamuksia. Maksupäiväksi katsotaan se päivä, jona pankki veloittaa maksun maksajan tililtä tai kuittaa maksun saaduksi.

Voit maksaa verot myös joihinkin Danske Bankin toimipaikkoihin ilman palvelumaksuja. Sinulla on oltava mukana Verohallinnon tilisiirtolomake tai maksun yksilöintitiedot. Verohallinnon ja Trafin verojen käteismaksuja vastaanottavat Danske Bankin toimipaikat (Danske Bank). Ahvenanmaalla verojen käteismaksuja ottaa vastaan Ahvenanmaan valtionvirasto.

Verohallinnolle kuuluvia veroja ei voi maksaa Tullin toimipaikkoihin.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.5.2017