Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Olen yritysasiakas. Miten maksan veroja verkkomaksuina OmaVerossa?

OmaVeron verkkomaksuissa hyödynnetään PSD2-rajapintaa, mikä voi vaikuttaa yritysasiakkaiden verkkomaksuihin. Verkkomaksupalvelun toimittaja on Paytrail Oyj.

Jos et pysty maksamaan veroja verkkomaksuina OmaVerossa, ole yhteydessä omaan pankkiisi. Voit edelleen maksaa veron omassa verkkopankissasi tilisiirtona. Maksutiedot saat OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Mistä löydän tilinumerot ja viitenumerot?

Lue tarkemmat pankkikohtaiset ohjeet:

Kun olet siirtynyt valitsemaan maksutapaa, valitse Danske Bank B2B -maksupainike.

  1. Kun olet siirtynyt valitsemaan maksutapaa, valitse Nordea B2B -maksupainike.
  2. Joskus maksu tarvitsee lisävahvistuksen. Katso ohjeet maksun lisävahvistukseen Nordean sivuilta.

Huomaa, että Nordea Corporate Netbank -verkkopankin käyttäjät eivät voi maksaa veroja verkkomaksuina OmaVerossa.

Lue myös: Maksoin veroja OmaVerossa Nordean tililtäni. Miksi Paytrail pyysi minulta maksuvaiheessa valtuutusta kolmeksi päiväksi maksujen luontia varten?

Tarvitset OmaVeron verkkomaksuja varten käyttöoikeuden omasta pankistasi. Käyttöoikeusmuutos tarvitsee tehdä vain kerran, ja se koskee kaikkia maksupalveluita, jotka käyttävät PSD2-rajapintaa verkkomaksuissa. Jos olet tehnyt käyttöoikeusmuutoksen jo aiemmin, sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan voit jatkaa verojen maksamista OmaVerossa tavalliseen tapaan.

Voit tehdä käyttöoikeusmuutoksen OP:n asiakaspalvelussa soittamalla tai lähettämällä verkkoviestin. Lue ohjeet käyttöoikeusmuutoksen tekemiseen OP:n verkkosivuilta.

Jos et voi maksaa veroja OmaVerossa käyttöoikeuden puuttumisen takia, ota maksutiedot ylös OmaVerosta tai verotuspäätöksestä ja maksa vero tilisiirtona verkkopankissa. Kun käyttöoikeus on kunnossa, voit jatkaa verojen maksamista OmaVerossa.

Handelsbankenin yritysasiakkaat:

Kun olet siirtynyt valitsemaan maksutapaa, valitse Handelsbanken B2B -maksupainike. Syötä sen jälkeen yrityksesi Y-tunnus.

Jos et pysty maksamaan veroja verkkomaksuina OmaVerossa, ole yhteydessä omaan pankkiisi. Voit edelleen maksaa veron omassa verkkopankissasi tilisiirtona.

Aktian, S-Pankin, Oma Säästöpankin, Nooa Säästöpankin, POP Pankin ja Ålandsbankenin yritysasiakkaat:

PSD2-rajapinta on käytössä OmaVeron verkkomaksuissa. Verkkomaksaminen edellyttää, että vaadittavat luvat on määritelty sinun ja pankkisi välisessä sopimuksessa ja että sopimus on voimassa.

Jos et pysty maksamaan veroja verkkomaksuina OmaVerossa, ole yhteydessä omaan pankkiisi. Voit edelleen maksaa veron omassa verkkopankissasi tilisiirtona.

Lue myös:

Sivu on viimeksi päivitetty 24.8.2023