Huom.! Kiinteistöveron tilinumerot ovat muuttuneet!

Jos maksat myöhässä vuoden 2019 kiinteistöveroa, käytä näitä tilinumeroita:

 • Nordea: FI64 1660 3000 1176 25
 • OP: FI35 5000 0120 2535 04
 • Danske Bank: FI56 8919 9710 0007 24

Jos maksat vanhalla tilinumerolla, maksu ei välttämättä tule perille Verohallintoon!

Muista lisäksi aina käyttää omaa kiinteistöveron viitenumeroasi maksaessasi. Jos maksat ilman oikeaa viitenumeroa, maksu ei kohdistu kiinteistöverollesi ja sille kertyy viivästyskorkoa.

Saat kiinteistöveron maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa OmaVeron kautta, jolloin tilinumero ja viitenumero ovat automaattisesti oikein. Kiinteistöveron maksutiedot saa myös palvelunumerosta 029 497 026.

Maksa kiinteistövero ajoissa

Kiinteistöveron maksaa se, joka omistaa kiinteistön 1.1.2020. Tietoa omistuksen ja hallinnan muutoksista ja epäselvyyksistä.

Kiinteistöveron eräpäivät muuttuvat vuonna 2020

Vuodesta 2020 alkaen kiinteistöverotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Siksi eri asiakkailla on eri eräpäivät kiinteistöverolle. 

Tarkista eräpäivät ja maksutiedot keväällä 2020 OmaVerosta tai kiinteistöverotuspäätöksestä.

Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän. Kaikkien kiinteistöverotus päättyy viimeistään 31.10., joten eräpäivät ovat viimeistään joulukuussa ja helmikuussa.

 • Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 6. päivänä sitä kuuta, joka on toinen kuukausi kiinteistöverotuksen päättymiskuukauden jälkeen.
 • Kiinteistöveron toisen erän eräpäivä on 6. päivänä sitä kuuta, joka on neljäs kuukausi kiinteistöverotuksen päättymiskuukauden jälkeen.
 • Jos veron eräpäivä kuukauden 6. päivä ei ole arkipäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaan arkipäivään.

Esimerkki: Asiakkaan kiinteistöverotus vuonna 2020 päättyy kesäkuussa. Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä on silloin 6.8.2020 ja toisen erän eräpäivä 6.10.2020.

 

Jos sinä tai puolisosi teitte muutoksia kiinteistötietoihin, odota uutta kiinteistöverotuspäätöstä ennen kuin maksat. Uusi päätös tulee lokakuun loppuun mennessä.

Miten maksan kiinteistöveron?

Saat kiinteistöveron maksamista varten tilisiirtolomakkeet kiinteistöverotuspäätöksen mukana. Kiinteistöverotuspäätöksessä on kerrottu myös eräpäivät.

Voit maksaa kiinteistöveron usealla tavalla:

 1. Maksa OmaVeron kautta. Silloin viitenumerot ja muut maksutiedot siirtyvät automaattisesti oikein verkkopankin maksupohjaan.
 2. Tilaa e-lasku. Tee e-laskutilaus verkkopankissasi tai suoramaksutoimeksianto pankkisi kanssa viimeistään kolme viikkoa ennen kiinteistöveron eräpäivää. Saat e-laskun verkkopankkiisi noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Lue lisää e-laskusta.
 3. Maksa verkkopankissa. Muista silloin käyttää niitä maksutietoja, jotka ovat tilisiirtolomakkeessa tai OmaVerossa. Niistä näet kaikki tarvittavat tiedot: tilinumeron, viitenumeron, kiinteistöveron määrän ja eräpäivän. Huom.! Voit maksaa oman kiinteistöverosi ainoastaan omalla kiinteistöveron viitenumerollasi. Et voi käyttää esimerkiksi puolisosi kiinteistöveron viitenumeroa.

Yhteisöt voivat käyttää kiinteistöveron maksamiseen verkkolaskua. Lisäksi käytössä on suoramaksu niille henkilöasiakkaille, jotka eivät käytä verkkopankkia.

Henkilöasiakkaille on käytössä myös suoramaksu. Se on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät käytä verkkopankkia.

Jos muutit kiinteistötietoja, odota uutta kiinteistöverotuspäätöstä

Jos sinä tai puolisosi teitte muutoksia kiinteistötietoihin, kiinteistöveron eräpäivät muuttuvat alkuperäisestä. Myös kiinteistöveron määrä voi muuttua.

Odota uutta kiinteistöverotuspäätöstä maksutietoineen, ennen kuin maksat kiinteistöveron. Lähetämme uuden päätöksen ja uudet maksutiedot sinulle viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Uusi päätös saattaa tulla vasta alkuperäisen eräpäivän jälkeen.

Keväästä 2020 alkaen näet OmaVerosta, onko veroilmoituksesi yhä käsittelyssä vai oletko saanut jo uuden päätöksen.

Usein kysyttyä

Kyllä. Jos olet maksanut ennen lokakuun loppua kiinteistöverotuspäätöksen tai maksumuistutuksen tiedoilla, maksu on tullut perille Verohallintoon. Tilinumerot ovat muuttuneet lokakuun lopussa ja sen jälkeen aiemmin käytössä olleille tileille maksetut maksut saattavat palautua takaisin maksajalle. Kiinteistöveron ajantasaiset maksutiedot saat OmaVerosta tai palvelunumerosta 029 497 026. Voit myös tarkistaa oman maksutilanteesi OmaVerosta.

Maksa kiinteistövero uudestaan. Maksu palautui takaisin todennäköisesti siksi, että käytit verotuspäätöksessä tai maksukehotuksessa ollutta lokakuun lopussa lopetettua tilinumeroa. Kiinteistöverolla on nyt uudet tilinumerot. Ajantasaiset maksutiedot saat OmaVerosta tai palvelunumerosta 029 497 026. Muista, että maksamattomalle kiinteistöverolle kertyy viivästyskorkoa. Koron määrän voit laskea vero.fi:n korkolaskurilla ja lisätä sen maksaessasi varsinaisen veron määrään.

Veronpalautusta käytetään kiinteistöveron 2. erälle aikaisintaan 17.10. Tämä on poikkeus ja johtuu teknisistä syistä.

Jos olet vahingossa maksanut veron ensimmäisen erän kahteen kertaan, ylimääräinen suoritus kohdistuu toiseen erään.

Jos sinulla on vain yksi erä, jonka olet maksanut kahteen kertaan, palautamme ylimääräisen maksun, jos sinulla ei ole muita maksamatta jääneitä veroja tai muita ulosotossa olevia velkoja. Tarkista tai ilmoita tilinumerosi OmaVerossa.

Puolison kiinteistövero on maksettava hänen omaa kiinteistöveron viitenumeroa käyttämällä. Tiedot ovat kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleella tilisiirtolomakkeella ja OmaVerossa.

Omalla kiinteistöverotuspäätökselläsi olevaa kiinteistöveron viitenumeroa voit käyttää vain oman kiinteistöverosi maksuun. Mikäli puolison kiinteistöveron maksu myöhästyy väärällä viitteellä maksamisen vuoksi, tulee veron lisäksi maksaa viivästyskorkoa. Lue lisää: Jos maksat kiinteistöveron myöhässä

Kyllä voi. Kiinteistöveron viitenumerolla maksettaessa, maksu kohdistuu erääntyneille ja erääntymättömille kiinteistöveron erille eräpäiväjärjestyksessä.

Jos olet maksanut kiinteistöveron ensimmäisen erän ennen eräpäivää ja saanut uuden verotuspäätöksen, jossa

 • vero on pienempi kuin aiemmin saamassasi päätöksessä, palautamme ylimääräisen maksun, jos sinulla ei ole muita veroja maksamatta tai velkoja ulosotossa
 • vero on suurempi kuin keväällä saamassasi päätöksessä, sinun täytyy maksaa jäljelle jäänyt osa eräpäivään mennessä käyttäen ensimmäisen erän viitenumeroa.

Palvelunumerot

Huom. Kiinteistöveron maksamista koskevissa kysymyksissä Verohallinto palvelee maksuliikenteen palvelunumerossa 029 497 026 (pvm./mpm.) ja kiinteistöveron määrään liittyvissä kysymyksissä kiinteistöverojen palvelunumerossa 029 497 020 (pvm./mpm.).