Näin annat arvonlisäveron erityisjärjestelmän ilmoituksen OmaVerossa

 1. Kirjaudu OmaVeroon (avautuu uuteen ikkunaan)
 2. Valitse etusivulta Kaikki toiminnot.
 3. Valitse Oma-aloitteiset verot.
 4. Valitse kohdasta Omat verolajit se alv-erityisjärjestelmä, jonka ilmoitusta olet antamassa, ja klikkaa linkkiä Valitse kausi.
 5. Valitse Tee ilmoitus sen kauden kohdalta, jonka ilmoituksen haluat antaa. Esimerkiksi, jos verokausi on 1.7. - 30.9., valitse kausi 30.9.2021.
 6. Olet ilmoituksen ensimmäisessä vaiheessa, joka on Perustiedot. 
  • Jos verokaudella ei ole ollut myyntejä eikä aiempien verokausien ilmoituksiin tehdä korjauksia (eli annat ns. nollailmoituksen), vastaa "Ei" kysymykseen "Ilmoitatko arvonlisäveron erityisjärjestelmää koskevia myyntietoja?" Jos annat nollailmoituksen, voit siirtyä suoraan vaiheeseen Esikatsele ja Lähetä.
  • Valitse ilmoittamistapa. Jos annat tiedot syöttämällä ne ilmoitukselle maakohtaisesti, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on unionin järjestelmässä Myynnit Suomesta. Muissa järjestelmissä vaihe on Tiedot myynneistä.
 7. Ilmoita tiedot unionin järjestelmän ilmoituksella kohdassa Myynnit Suomesta (muiden järjestelmien ilmoituksessa kohdassa Tiedot myynneistä) jokaiselle kulutusjäsenvaltiolle erikseen.
  • Jos ilmoitat unionin järjestelmän tietoja, valitse myynnin tyypiksi joko palvelu tai tavara.
  • Ilmoita lisäksi verokanta, veroprosentti, veron peruste sekä veron määrä.
  • Erityisjärjestelmään kuuluviin myynteihin sovelletaan kulutusjäsenvaltion verokantaa. Tarkista verokannat Euroopan komission tietokannasta.
 8. Jos annat unionin järjestelmän veroilmoitusta, seuraava vaihe on Myynnit muista EU-maista.
  • Ilmoita kohdassa palvelujen myynnit muussa EU-maassa sijaitsevasta kiinteästä toimipaikasta sekä tavaroiden myynnit muusta EU-maasta.
 9. Kaikkien erityisjärjestelmien ilmoituksissa seuraava vaihe on Tietojen korjaukset. Tässä vaiheessa voit tehdä korjauksia aiempien verokausien tietoihin.
 10. Siirry vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

Tarkista tiedot, erityisesti maksettavan veron määrä, ennen kuin lähetät ne. Vero pitää aina maksaa sen suuruisena, kuin se on ilmoitettu, vaikka vero olisi ilmoitettu virheellisesti esimerkiksi liian suurena.

Tarvittaessa voit vielä muokata tietoja Muokkaa-painikkeella. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse Lähetä.