Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Näin annat arvonlisäveron erityisjärjestelmän ilmoituksen OmaVerossa

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan).

 1. Katso kuva

  Olet välilehdellä Omat verolajit, jossa näet ne alv-erityisjärjestelmät, joihin olet rekisteröitynyt. Valitse linkki Tee arvonlisäveron erityisjärjestelmän ilmoitus sen erityisjärjestelmän kohdalta, jonka ilmoitusta olet antamassa.

 2. Katso kuva

  Valitse Tee ilmoitus sen kauden kohdalta, jonka ilmoituksen haluat antaa. Esimerkiksi, jos verokausi on 1.7. - 30.9., valitse kausi 30.9.2023.

 3. Katso kuva

  Olet ilmoituksen ensimmäisessä vaiheessa, joka on Perustiedot.

  • Jos verokaudella ei ole ollut myyntejä eikä aiempiin ilmoituksiin tehdä korjauksia (eli annat ns. nollailmoituksen), vastaa "Ei" kysymykseen "Ilmoitatko arvonlisäveron erityisjärjestelmää koskevia myyntietoja?" Jos annat nollailmoituksen, voit siirtyä suoraan vaiheeseen Esikatsele ja Lähetä.
  • Valitse ilmoittamistapa. Jos annat tiedot syöttämällä ne ilmoitukselle maakohtaisesti, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on unionin järjestelmässä Myynnit Suomesta. Muissa järjestelmissä vaihe on Tiedot myynneistä.
 4. Katso kuva

  Ilmoita tiedot unionin järjestelmän ilmoituksella kohdassa Myynnit Suomesta (muiden järjestelmien ilmoituksessa kohdassa Tiedot myynneistä) jokaiselle kulutusjäsenvaltiolle erikseen.

  • Jos ilmoitat unionin järjestelmän tietoja, valitse myynnin tyypiksi joko palvelu tai tavara.
  • Ilmoita lisäksi verokanta, veroprosentti, veron peruste sekä veron määrä.
  • Erityisjärjestelmään kuuluviin myynteihin sovelletaan kulutusjäsenvaltion verokantaa. Tarkista verokannat Euroopan komission tietokannasta.
 5. Katso kuva

  Jos annat unionin järjestelmän veroilmoitusta, seuraava vaihe on Myynnit muista EU-maista.

  • Ilmoita kohdassa palvelujen myynnit muussa EU-maassa sijaitsevasta kiinteästä toimipaikasta sekä tavaroiden myynnit muusta EU-maasta.
 6. Katso kuva

  Kaikkien erityisjärjestelmien ilmoituksissa seuraava vaihe on Tietojen korjaukset. Tässä vaiheessa voit tehdä korjauksia aiemmin ilmoittamiisi tietoihin.

 7. Katso kuva

  Siirry vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

  • Tarkista tiedot, erityisesti maksettavan veron määrä, ennen kuin lähetät ne. Vero pitää aina maksaa sen suuruisena, kuin se on ilmoitettu, vaikka vero olisi ilmoitettu virheellisesti esimerkiksi liian suurena.

  Tarvittaessa voit vielä muokata tietoja Muokkaa-painikkeella. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse Lähetä.

   

Sivu on viimeksi päivitetty 30.6.2023