OmaVerossa on käyttökatko tiistaihin 24.11. Klo 9 asti. Lue lisää käyttökatkosta.

Tilinumerot ja viitenumerot

Tämä ohje koskee sekä henkilöasiakkaita että yritys- ja yhteisöasiakkaita.

Tarvitset verojen maksamista varten maksutiedot, kuten

  • Verohallinnon tilinumeron
  • oikean viitenumeron

Tarvittavat maksutiedot löydät verosta riippuen joko OmaVerosta tai saamastasi verotuspäätöksestä.

Lue myös: Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Tarvitset maksamista varten aina viitenumeron

Verot maksetaan Verohallinnon pankkitileille Nordeaan, Danske Bankiin tai OP:iin. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös viitenumeron, joka kohdentaa maksusi oikealle verolle. Viitenumero on asiakaskohtainen. Lisäksi kullakin verolajilla on omat viitenumerot. Verolajikohtainen viitenumerosi on aina sama.

Esimerkki: Vuoden 2020 kiinteistöverotuspäätöksellä saamaasi ja OmaVerosta löytyvää kiinteistöveron viitenumeroa voit käyttää myös jatkossa kiinteistöverojesi maksuun. Kiinteistöveron viitenumeroasi et voi käyttää muiden verolajien maksuun.

Tarkista aina oikeat maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Verohallinnon tilinumeroita et saa vero.fi:stä. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös asiakaskohtaisen viitenumeron.

Katso ohje: Näin löydät oikean viitenumeron OmaVerosta.

Verohallinnon käyttämät viitenumerot ovat RF-muotoisia. Viitenumero kirjoitetaan kokonaan, myös kirjaimet RF. Jos RF-muotoisen viitteen syöttäminen ei jostain syystä onnistu, voi neljä ensimmäistä merkkiä jättää pois. Jos et voi käyttää viitenumeroa esimerkiksi ulkomaisesta verkkopankista maksaessasi, lisää viitenumero kokonaisuudessaan viestikenttään.

Verojen maksaminen Danske Bankin toimipaikoissa

Voit maksaa verot myös tiettyihin Danske Bankin toimipaikkoihin ilman palvelumaksuja. Sinulla on oltava mukana Verohallinnon tilisiirtolomake tai maksun yksilöintitiedot. Lisää tietoa asiasta saa Danske Bankin Internet-sivuilta www.danskebank.fi. Ahvenanmaalla verojen käteismaksuja ottaa maksuttomasti vastaan Ahvenanmaan valtionvirasto.

Verohallinnolle kuuluvia veroja ei voi maksaa Verohallinnon eikä Tullin toimipaikkoihin.

Usein kysyttyä

Maksusi tulee perille, vaikka verkkopankki ohjaakin maksun OP:n tilille. OP:n tili on voimassa 30.11.2020 asti.

OP:n tilinumeron puuttuminen tilisiirtolomakkeelta johtuu siitä, että Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. OP:n tilinumerot poistuvat tänä vuonna vaiheittain kaikista Verohallinnon lähettämistä päätöksistä ja kirjeistä.

Verkkopankissa maksaessasi palvelu saattaa vielä toistaiseksi ohjata maksun automaattisesti Verohallinnon OP:n tilille, vaikka kirjoitit saajan tilinumeroksi tilisiirtolomakkeelta löytyvän Verohallinnon Nordean tai Danske Bankin tilinumeron.

Voit maksaa OP:n tilille normaalisti 30.11.2020 asti. Huolehdi, että poistat OP:n tilinumeron esimerkiksi verkkopankkisi maksupohjista 1.12.2020 alkaen.

Eri verojen maksuohjeet: Verojen maksaminen – henkilöasiakas