Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Mistä löydän tilinumerot ja viitenumerot?

Löydät oikeat maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätökseltä. Tarvitset verojen maksamista varten

  • tiedon veron määrästä ja eräpäivästä
  • Verohallinnon tilinumeron
  • oikean verolajikohtaisen viitenumeron.

Verohallinnon tilinumeroita et saa vero.fi:stä. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös asiakaskohtaisen viitenumeron.

Näin löydät Verohallinnon tili- ja viitenumerot OmaVerosta

  1. Kirjaudu sisään OmaVeroon.
  2. Valitse OmaVeron etusivun kohdasta Maksutilanne linkki Verojen maksaminen. Sama linkki on myös OmaVeron välilehdellä Veroasiat, kohdassa Maksaminen.
  3. Eri verolajeille on eri viitenumerot. Löydät omat viitenumerosi ja Verohallinnon tilinumerot kunkin verolajin kohdalta Muut maksutavat -otsikon alta.
  4. Kopioi maksutiedot itse tai käytä virtuaaliviivakoodia. Virtuaaliviivakoodi on numerosarja, jonka voit kopioida OmaVerosta ja liittää verkkopankissa viivakoodikenttään veroa maksaessasi. Virtuaaliviivakoodi sisältää tilinumeron, eräpäivän, viitenumeron ja summan.
  5. Voit maksaa verot joko Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille. Maksun saaja on Verohallinto.

Siirry OmaVeroon

Voit maksaa veroja myös verkkomaksuina OmaVerossa. Lue ohje: Näin maksat veroja OmaVerossa.

Jos et voi käyttää OmaVeroa, saat tili- ja viitenumerot soittamalla palvelunumeroon 029 497 026.

Tarvitset maksamista varten aina viitenumeron

Verot maksetaan Verohallinnon pankkitileille Danske Bankiin tai Nordeaan. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös viitenumeron, joka kohdentaa maksusi oikealle verolle. Viitenumero on asiakaskohtainen. Lisäksi kullakin verolajilla on omat viitenumerot. Verolajikohtainen viitenumerosi on aina sama.

Esimerkki: Kiinteistöverotuspäätöksellä saamaasi ja OmaVerosta löytyvää kiinteistöveron viitenumeroa voit käyttää myös jatkossa kiinteistöverojesi maksuun. Kiinteistöveron viitenumeroasi et voi käyttää muiden verolajien maksuun etkä muiden henkilöiden (esimerkiksi puolisosi) kiinteistöveron maksuun.

Kun maksat, käytä aina viitenumeroa. Kirjoita viite viitenumerokenttään. Jos viitenumerokenttää ei ole tai et voi kirjoittaa viitettä viitenumerokenttään, kirjoita viite viestikenttään.

Verojen maksaminen Verohallinnon toimipisteissä

Voit maksaa verot myös käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla tietyissä Verohallinnon toimipisteissä ilman palvelumaksuja. Ota mukaan veron maksutiedot. Maksutiedot näet saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Käteismaksua varten kannattaa varata tasaraha. Jos maksat kolikoilla, huomaa, että otamme vastaan kerralla enintään 50 kolikkoa. Luottokorteista maksamiseen käyvät Visa, Mastercard, JCB, Diners sekä Discover.

Voit maksaa veroja seuraavissa Verohallinnon toimipisteissä:

Ahvenanmaalla verojen käteismaksuja ottaa maksuttomasti vastaan Ahvenanmaan valtionvirasto.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024