Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Maksaminen e-laskulla

E-lasku helpottaa maksamista ja eräpäivän muistamista. Tarvittavat tiedot ovat valmiina laskulla, joten sinun ei tarvitse täyttää niitä enää erikseen.

E-laskua voivat käyttää henkilöasiakkaat sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajat.

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat sekä muut yritys- ja yhteisöasiakkaat, joilla on verkkolaskuosoite, voivat maksaa veroja verkkolaskulla. Lue lisää verkkolaskusta.

Ajankohtaista

  • Uutta: Voit nyt maksaa e-laskulla myös perintö- ja lahjaveron.
  • Noin 490 000 Osuuspankin henkilöasiakasta saa lokakuussa Verohallinnolta mobiili- ja verkkopankkiinsa e-laskuehdotuksen. Lue lisää e-laskuehdotuksesta.

Mitkä verot voin maksaa e-laskulla?

Voit tilata e-laskun kiinteistöverosta, jäännösverosta, ennakkoverosta, perintöverosta ja lahjaverosta. Yksi tilaus koskee automaattisesti kaikkia näitä veroja. Muita veroja et voi maksaa e-laskulla.

Huomaa myös, että lisäennakosta tai maksujärjestelyn maksueristä et voi saada e-laskua.

Miten tilaan e-laskun?

E-laskun voit tilata omassa verkkopankissasi. Etsi verkkopankistasi kohta, jossa e-laskuja voi tilata. Hae laskuttajista Verohallinto, anna henkilötunnuksesi ja tilaa e-lasku.

Huomaa, että yksi tilaus koskee automaattisesti sekä kiinteistöveroa, ennakkoveroa, jäännösveroa, perintöveroa että lahjaveroa.

Voit tehdä tilauksen milloin tahansa. Kun tilaat e-laskun viimeistään kaksi viikkoa ennen veron eräpäivää, ehdit maksaa veron e-laskulla.

Jos olet tilannut e-laskun jo aiemmin Verohallinnolta, saat e-laskun verkkopankkiisi noin kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Miten voin tarkistaa, olenko jo tilannut e-laskun?

Jos olet jo tilannut Verohallinnolta e-laskun, näet valitsemasi maksutavan joko OmaVerosta Asiakastiedot-välilehdeltä tai verotuspäätöksen tilisiirron Euro-kentästä. Voit tarkistaa asian myös verkkopankistasi.

Miten voin perua e-laskun?

Voit perua e-laskutilauksen verkkopankissasi.

Huomaa kuitenkin, että peruutus koskee kaikkia e-laskulla tilattavia veroja eli et voi perua vain yhden verolajin e-laskua.

Sivu on viimeksi päivitetty 19.11.2023