Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Maksaminen e-laskulla

E-lasku helpottaa maksamista ja eräpäivän muistamista. Tarvittavat tiedot ovat valmiina laskulla, joten sinun ei tarvitse täyttää niitä enää erikseen.

E-laskua voivat käyttää henkilöasiakkaat sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajat.

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat sekä muut yritys- ja yhteisöasiakkaat, joilla on verkkolaskuosoite, voivat maksaa veroja verkkolaskulla. Lue lisää verkkolaskusta.

Mitkä verot voin maksaa e-laskulla?

Voit tilata e-laskun kiinteistöverosta, jäännösverosta, ennakkoverosta, perintöverosta ja lahjaverosta. Voit maksaa e-laskulla perintö- ja lahjaverot, joiden verotuspäätökset on tehty 20.11.2023 jälkeen.

Yksi tilaus koskee automaattisesti kaikkia näitä veroja. Muita veroja et voi maksaa e-laskulla. Huomaa myös, että lisäennakosta tai maksujärjestelyn maksueristä et voi saada e-laskua.

Miten tilaan e-laskun?

Voit tilata e-laskun kahdella eri tavalla:

  1. Tilaa e-lasku omassa verkkopankissasi. Etsi verkkopankistasi kohta, jossa e-laskuja voi tilata. Hae laskuttajista Verohallinto, anna henkilötunnuksesi ja tilaa e-lasku.
  2. Tee e-laskutilaus OmaVerossa Asiakastiedot-välilehdellä. Ehdotus e-laskutuksesta saapuu verkkopankkiisi parin päivän viiveellä. Kun ehdotus näkyy verkkopankissasi, käy hyväksymässä se 30 päivän kuluessa. E-laskutilaus tulee voimaan vasta hyväksymisen jälkeen.

Voit tehdä tilauksen milloin tahansa. Kun tilaat e-laskun viimeistään kaksi viikkoa ennen veron eräpäivää, ehdit maksaa veron e-laskulla.

Jos olet tilannut e-laskun jo aiemmin Verohallinnolta, saat e-laskun verkkopankkiisi noin kolme viikkoa ennen eräpäivää. Kiinteistöveron e-lasku saapuu jo aiemmin: saat sen verkkopankkiisi noin kaksi kuukautta ennen eräpäivää.

Miten voin tarkistaa, olenko jo tilannut e-laskun?

Jos olet jo tilannut Verohallinnolta e-laskun, näet valitsemasi maksutavan joko OmaVerosta Asiakastiedot-välilehdeltä tai verotuspäätöksen tilisiirron Euro-kentästä. Voit tarkistaa asian myös verkkopankistasi.

Miten voin perua e-laskun?

Voit perua e-laskutilauksen verkkopankissasi.

Huomaa kuitenkin, että peruutus koskee kaikkia e-laskulla tilattavia veroja, eli et voi perua vain yhden verolajin e-laskua.

Usein kysyttyä

Kyllä voit. Voit muokata e-laskun eräpäivää ja summaa sen jälkeen, kun e-lasku on saapunut verkkopankkiisi. Voit aikaistaa eräpäivää ja maksaa laskun haluamanasi päivänä – esimerkiksi heti sen saavuttua.

Voit myös muuttaa e-laskun summaa suuremmaksi tai pienemmäksi. Jos pienennät summaa ja eräpäivään on yli 5 pankkipäivää, lähetämme jäljelle jääneestä summasta uuden e-laskun. Jos uusi e-lasku ei enää ehdi tulla ennen eräpäivää, maksa puuttuva summa itse verkkopankissa tai OmaVerossa.

Voit muuttaa summaa suuremmaksi esimerkiksi silloin, jos haluat maksaa veron toisen erän yhtä aikaa ensimmäisen erän kanssa.

Sivu on viimeksi päivitetty 2.5.2024