Unohditko ilmoittaa tietoja?

Jos unohdit ilmoittaa tuloja tai vähennyksiä ennen veroilmoituksesi määräpäivää, anna puuttuvat tiedot mahdollisimman pian. OmaVero on aina auki, joten voit antaa tiedot verkossa tai paperilomakkeilla.

Ilmoita OmaVerossa 

Näin ilmoitat verkossa. 
Näin ilmoitat paperilla. 

Myöhästymismaksu tai veronkorotus

Huomaa, että voit joutua maksamaan 50 euron myöhästymismaksun, jos ilmoitat tuloja myöhässä. Jos ilmoitat tuloja vasta sen jälkeen, kun olet saanut Verohallinnolta kehotuksen antaa tiedot, joudut maksamaan veronkorotusta. Veronkorotusta täytyy maksaa myös silloin, jos ilmoitat tuloja vasta verotuksesi päättymisen jälkeen. Verotuksen päättymispäivä on henkilökohtainen. Näet päivän verotuspäätöksestä.

Jos olet myöhästynyt veroilmoituksesi määräpäivästä, Verohallinto kehottaa sinua jättämään veroilmoituksesi ja tekemään sen niin pian kuin mahdollista.

Lue lisää myöhästymismaksusta ja veronkorotuksesta. 

Ilmoita myös puuttuvat vähennykset, vaikka veroilmoituksen määräpäivä olisi mennyt. Myöhässä ilmoitetuista vähennyksistä ei yleensä seuraa myöhästymismaksua tai veronkorotusta, ellei laiminlyönti ole toistuva tai osoita ilmeistä piittaamattomuutta verotusta koskevista velvoitteista.

Jos verotuksesi on jo päättynyt

Jos verotuksesi on jo päättynyt tai haluat korjata aiempien verovuosien tietoja, tee oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuksen voit tehdä OmaVerossa tai paperilomakkeella. Lue ohjeet muutoksenhakuun.

Kun olemme käsitelleet oikaisuvaatimuksesi, saat siitä päätöksen.