FATCA, CRS ja DAC2

ajankohtaista

  • Päivitys syventävässä FATCA-ohjeessa. Ohjeeseen on lisätty poikkeus koskien yhdysvaltalaisen verotunnisteen pakollisuutta (ks. luku 1 Sopimuksen sallimat kansalliset optiot ja luku 5.7 Verotunnisteet). Katso myös asiaa käsittelevä UKK.

  • Dokumentoimaton tili 

  • IRS on julkaissut puuttuvien US TINien ilmoittamiseen liittyviä koodeja, joita suositellaan käytettäväksi FATCA-vuosi-ilmoituksen TIN-elementissä. Tutustu tarkemmin IRS:n tiedotteeseen (kohta Reporting, kysymykset Q3 ja Q6) sekä Verohallinnon FATCA-tekniseen soveltamisohjeeseen (kohta AccountHolder-rakenteet/Individual ja AccountHolder-rakenteet/Organisation).

Yleistä

Kansainvälisten sitoumustensa mukaisesti Suomi antaa automaattisesti muille maille verotusta koskevia tietoja ja saa niitä muilta mailta. Tietojenvaihto tehostaa verovalvontaa ja vaikeuttaa veronkiertoa.

Syventävät ohjeet

Vuosi-ilmoitus

Suomalaisten finanssilaitosten on ilmoitettava sopimuksessa määritellyt tiedot Verohallinnolle vuosi-ilmoituksella. Katso ohjeet vuosi-ilmoituksen antamista varten. 

Usein kysyttyä

Usein esitettyjä kysymyksiä FATCA-, CRS-, ja DAC2-aiheista. 

Uutisarkisto

Finanssialan uutiskirjeestä saat tietoa verotusasioista ja lakimuutoksista, jotka ovat ajankohtaisia finanssialan toimijoille. Uutiskirje julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Infotilaisuudet

Tutustu vuosittain järjestettävien infotilaisuuksien materiaaleihin.