Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Esitäytetty veroilmoitus ja verotuspäätös

Henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivät olivat tänä keväänä 7.5., 14.5. ja 21.5.2024. 

Unohditko täydentää veroilmoitustasi määräpäivään mennessä? Katso ohjeet ja toimi heti!

Useimmilla asiakkailla oli veroilmoituksen mukana verotuspäätös, josta näkyvät veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja maksupäivät. 

Ilmoita OmaVerossa

Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöohje

Verotuspäätös on laskelma verotuksestasi

1

Jos et tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi

Jos sinun tai puolisosi veroilmoitukseen ei tullut muutoksia, keväällä saatu verotuspäätös, verotustodistus ja jäännösveron tilisiirtolomakkeet jäävät voimaan. Siinä tapauksessa et saa enää uutta verotuspäätöstä postitse.

2

Jos teit muutoksia veroilmoitukseesi

Saat uuden verotuspäätöksen, jos

 • olet korjannut esitäytettyä veroilmoitusta
 • puolisosi on korjannut omaa veroilmoitustaan
 • Verohallinto on saanut korjattuja tietoja muualta, esimerkiksi työnantajalta.

Uudessa päätöksessä veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin. Lähetämme uudet verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä. 

3

Tarkista verotuspäätöksen tiedot

Kun saat verotuspäätöksen, tarkista että tiedot ovat oikein. 

Jos huomaat verotuspäätöksessä selvän virheen (esimerkiksi laskuvirheen), soita palvelunumeroomme. Puhelinnumeron näet päätöksestä. Näin saamme korjattua virheen, ennen kuin verotuksesi päättyy.

Jos huomaat, että verotuspäätöksestä puuttuu tulo- tai vähennystietoja, ilmoita ne OmaVerossa tai paperilomakkeella ennen verotuksesi päättymispäivää. Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestä. Näin löydät verotuspäätöksen OmaVerosta.

Jos huomaat virheen vasta verotuksen päättymisen jälkeen, voit tehdä oikaisuvaatimuksen.

4

Saatko veronpalautusta?

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa 5.8. tai 3.9.2024. Veronpalautuspäivä on eri asiakkailla eri aikaan. Katso oma päiväsi OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Tarkista myös, että tilinumerosi on oikein.

Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseen, veronpalautuksen maksupäivä todennäköisesti siirtyy eteenpäin.

Lue lisää veronpalautuksesta

5

Tuliko sinulle maksettavaksi jäännösveroa?

Suurimmalla osalla jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 1.8.2024 ja toisen erän eräpäivä 1.10.2024. Eräpäivät ovat eri asiakkailla eri aikaan, joten tarkista aina omat eräpäiväsi OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseen, alkuperäiset eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin. 

Näet jäännösveron maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Jos olet saanut veroilmoituksen mukana alustavan verotuslaskelman, maksa jäännösvero vasta, kun olet saanut verotuspäätöksen.

Jos olet kiinteistönomistaja, huomaa että kiinteistöveron ja jäännösveron eräpäivät ovat syksyllä lähekkäin (kiinteistöveron eräpäivät ovat suurimmalla osalla kiinteistön omistajista 6.8.2024 ja 7.10.2024).

Lue lisää jäännösverosta.

Usein kysyttyä

Jos teit muutoksia veroilmoitukseesi, saat uuden verotuspäätöksen toukokuun ja lokakuun välillä.

Ota käyttöön Suomi.fi-viestit, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun verotuspäätöksesi on OmaVerossa. Samalla luovut paperipostista meiltä päin kokonaan.

Näin löydät verotuspäätöksesi OmaVerosta

Lisätietoa verotuspäätöksestä

Olet saanut ilmoituksen verotuksesi jatkumisesta seuraavista syistä:

 • Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta
 • verovalvonnan toimenpiteet ovat kesken.

Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Verohallintoon kirjeen vuoksi.

Saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä. Uusi verotuspäätös vaikuttaa todennäköisesti veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösverojen eräpäivään. Myös verotuksesi lopputulos (veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja niihin liittyvät korot) voi muuttua.

Lisätietoa veronpalautuksista ja jäännösveroista

Voit saada uuden verotuspäätöksen esimerkiksi näistä syistä:

 • korjasit esitäytettyä veroilmoitustasi
 • puolisosi on korjannut omaa veroilmoitustaan
 • Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta
 • asiakas on valikoitunut Verohallinnossa tarkempaan tarkasteluun.

Jos olet saanut uuden verotuspäätöksen, vaikka et ole itse korjannut tietoja, vertaa uutta verotuspäätöstä siihen, jonka sait keväällä.

Uusi verotuspäätös vaikuttaa todennäköisesti veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösverojen eräpäivään. Myös verotuksesi lopputulos (veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja niihin liittyvät korot) on voinut muuttua.

Lisätietoa veronpalautuksista ja jäännösveroista

Verotuksen ja veronpalautusten aikataulu on puolisoilla aina yhteinen. Jos jompikumpi puolisoista muuttaa veroilmoitustaan, molempien veronpalautuspäivä voi muuttua. 

Esitäytettyyn veroilmoitukseen ei voi liittää liitteitä tai kirjoittaa vapaamuotoisia selvityksiä kuin muutamissa poikkeustapauksissa.

Kun täydennät esitäytetyn veroilmoituksen OmaVerossa, kaikki tarpeelliset tiedot kysytään sinulta veroilmoituksen eri vaiheissa. Riittää, kun merkitset oikeat tiedot täyttökenttiin.

Jos ilmoitat esimerkiksi vähennyksen, merkitse vähennyksen määrä ja pyydetyt tiedot niille tarkoitettuihin kenttiin OmaVerossa. Vähennykseen liittyviä tositteita ja kuitteja ei liitetä mukaan − säilytä ne kuitenkin itselläsi. Veroilmoituksessa ei ole myöskään lisätietokenttiä vapaamuotoisen tekstin kirjoittamiseen. Pyydämme sinulta lisätietoja tarvittaessa.

Joissakin poikkeustapauksissa voit lisätä liitteen − esimerkiksi, jos ilmoitat arvopaperikauppoja. Tällöin siinä kohdassa näkyy otsikko Liitteet ja linkki Lisää tiedosto.

Huomaa myös, että OmaVerossa ei ole numeroituja lomakkeita, esimerkiksi lomaketta 7H (Vuokratulot – osakehuoneistot). Ilmoita eri tulojen tiedot omien otsikkojensa alla, esimerkiksi vuokratulot omassa kohdassaan.

 1. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, olet välilehdellä Omat verolajit. Valitse osion Henkilön tulovero kohdasta Esitäytetty veroilmoitus 2023 linkki Tarkista esitäytetty veroilmoitus.
 2. Valitse linkki Korjaa esitäytetyn veroilmoituksen tietoja. Pääset täydentämään tietoja esitäytetyn veroilmoituksen eri vaiheissa.
 3. Muista lopuksi lähettää veroilmoitus vaiheessa Esikatsele ja lähetä: Valitse painike Lähetä.

Jos olet avannut esitäytetyn veroilmoituksen PDF-muodossa, et voi tehdä muutoksia sitä kautta. Sulje PDF tai siirry selaimeen, jossa OmaVero on auki. Valitse linkki Korjaa esitäytetyn veroilmoituksen tietoja, niin pääset muokkaamaan esitäytettyä veroilmoitusta.

 1. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, valitse välilehti Yhteydenpito.
 2. Valitse kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila linkki Tehdyt ilmoitukset, veroilmoitukset ja hakemukset.
 3. Valitse kohdasta Ei lähetetty esitäytetty veroilmoitus, niin pääset jatkamaan veroilmoituksen täydentämistä.
 4. Muista lopuksi lähettää veroilmoitus vaiheessa Esikatsele ja lähetä: Valitse painike Lähetä.

Voit edetä myös näin:

 1. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, olet välilehdellä Omat verolajit. Valitse osion Henkilön tulovero kohdasta Esitäytetty veroilmoitus 2023 linkki Tarkista esitäytetty veroilmoitus.
 2. Valitse linkki Korjaa esitäytetyn veroilmoituksen tietoja.
 3. Esitäytetty veroilmoitus on tilassa Ei lähetetty. Valitse Muokkaa veroilmoituksen tietoja, niin pääset jatkamaan veroilmoituksen täydentämistä.
 4. Muista lopuksi lähettää veroilmoitus vaiheessa Esikatsele ja lähetä: Valitse painike Lähetä.
 1. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, valitse välilehti Yhteydenpito.
 2. Valitse kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila linkki Tehdyt ilmoitukset, veroilmoitukset ja hakemukset.
 3. Valitse kohdasta Lähetetty esitäytetty veroilmoitus, niin pääset jatkamaan veroilmoituksen täydentämistä.
 4. Muista lopuksi lähettää veroilmoitus vaiheessa Esikatsele ja lähetä: Valitse painike Lähetä.

Jos veroilmoituksen tilana on Vastaanotettu:

 1. Siirry etusivulle ja valitse välilehti Omat verolajit.
 2. Valitse osion Henkilön tulovero kohdasta Esitäytetty veroilmoitus 2023 linkki Tarkista esitäytetty veroilmoitus.
 3. Valitse linkki Muokkaa esitäytetyn veroilmoituksen tietoja. Pääset täydentämään tietoja esitäytetyn veroilmoituksen eri vaiheissa.
 4. Muista lopuksi lähettää veroilmoitus vaiheessa Esikatsele ja lähetä: Valitse painike Lähetä.

Verohallinto voi käyttää asiasi ratkaisemisessa automaattista päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätös asiastasi voidaan tehdä osittain tai kokonaan automaattisesti. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta Verohallinnossa.

Sivu on viimeksi päivitetty 29.5.2024