Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille. Tarkista, että ilmoittamasi tilinumero on oikea.

Siirry OmaVeroon

Näet sen myös esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä.

Tilinumerosi on muuttunut tai tilinumeroa ei ole ilmoitettu

Ilmoita uusi tilinumero OmaVerossa

OmaVeron kautta ilmoittamasi tilinumero päivittyy Verohallinnon tietoihin heti. OmaVerossa voit ilmoittaa myös alaikäisen lapsesi tilinumeron.

Katso ohje: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

Huomaa, että Verohallinnon tiedoissa voi olla kerrallaan vain yksi tilinumero. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse. Lue lisää tilinumeron ilmoittamisesta ja muuttamisesta.

Voit myös ilmoittaa lomakkeella:

Milloin tilinumero pitää viimeistään ilmoittaa?

Ilmoita tilinumerosi hyvissä ajoin, niin saat veronpalautuksen tilillesi maksupäivänä. Maksupäivän näet verotuspäätöksestäsi ja OmaVerosta. Kun ilmoitat tilinumeron OmaVerossa ajoissa, saat veronpalautuksen tilillesi ajallaan. Jos ilmoitat tilinumeron paperilomakkeella, huomaathan, että ilmoituksen käsittelyssä voi olla viiveitä.

Tilinumeron viimeiset ilmoituspäivät veronpalautusta varten.
Verotuspäätöksellä ilmoitettu veronpalautuksen maksupäivä Tilinumeron viimeinen ilmoituspäivä OmaVerossa Tilinumeron viimeinen ilmoituspäivä lomakkeella
3.7.2023 26.6.2023 päivitetään myöhemmin
3.8.2023 27.7.2023 päivitetään myöhemmin
4.9.2023 28.8.2023 päivitetään myöhemmin
3.10.2023 26.9.2023 päivitetään myöhemmin
3.11.2023 29.10.2023 päivitetään myöhemmin
4.12.2023 27.11.2023 päivitetään myöhemmin

 

Miten saan veronpalautuksen, jos en ole ilmoittanut tilinumeroa ajoissa tai ollenkaan tai tilini on lopetettu?

Jos Verohallinnolla ei ole tiedossa palautuksen saajan tilinumeroa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Nordean välityksellä.

Kun olet saanut maksuosoituksen, voit toimia jommallakummalla tavalla:

A.
Voit vielä ilmoittaa tilinumeron OmaVerossa.
Veronpalautus on jo lähtenyt pankkiin lunastettavaksi maksuosoituksena. Jos et lunasta maksuosoitusta 28 päivän kuluessa, raha palautuu takaisin Verohallintoon. Määräajan laskeminen alkaa maksuilmoituksen päiväyksestä. Tämän määräajan jälkeen saat veronpalautuksen ilmoittamallesi tilille noin viikon kuluessa. Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa.

B. Maksuosoituksen lunastamiseen Nordeasta on useita tapoja. Lue tarkemmat toimintaohjeet maksuosoituskirjeeltä ja Nordean sivuilta.

Huomioitavaa:

  • Alle 15 euron veronpalautusta ei makseta maksuosoituksena. Ota yhteyttä Verohallintoon, jos haluat lunastaa palautuksen pankista.
  • Nordea lähettää ilmoituksen maksuosoituksesta osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa, jotta maksuosoituksen voi saada.
  • Jos kuolinpesän veronpalautuksen määrä on yli 1 700 euroa, Verohallinto maksaa palautuksen ensisijaisesti vain tilille. Palautus maksetaan maksuosoituksena ainoastaan silloin, jos pyydät sitä.
Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2023