Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Esitäytetty veroilmoitus

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2023. Jos veroilmoituksessasi ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos korjaat ilmoitusta, määräpäivä on joko 9.5., 16.5. tai 23.5.2023. Päivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. 

Liikkeen- ja ammatinharjoittajien, maataloudenharjoittajien sekä heidän puolisoidensa esitäytetyt veroilmoitukset ovat nyt OmaVerossa. Heidän on tehtävä täydennykset veroilmoitukseensa viimeistään 3.4.2023. Postitse veroilmoitukset saapuvat tälle ryhmälle maaliskuun alussa.

Ilmoita OmaVerossa

Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöohje

Kun saat veroilmoituksen, toimi näin

1

Tarkista veroilmoitus

Tarkista aina kaikki tiedot, jotka ovat veroilmoituksessasi. 

2

Jos tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään

Jos lisättävää tai korjattavaa ei ole, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos et muuta tietoja, olet antanut veroilmoituksesi sen sisältöisenä kuin se on esitäytetyssä veroilmoituksessa.

3

Korjaa puuttuvat tai virheelliset tiedot

Jos tietoja täytyy korjata tai täydentää, ilmoita muutokset OmaVerossa tai paperilomakkeilla.

Katso veroilmoituksen täyttöohje

Jos korjaat veroilmoitusta, OmaVerossa annetun ilmoituksen tai paperilomakkeiden täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseesi merkittynä määräpäivänä. Määräpäivän näet veroilmoituksesi etusivulta ja OmaVerosta.

Katso tarvittaessa ohjeet asiointiin paperilomakkeilla.

Lisäaikaa veroilmoituksen palauttamiseen

Voit hakea lisäaikaa veroilmoituksesi palauttamiseen, jos sinulla on siihen erityisiä syitä. Toimita hakemus Verohallintoon ennen veroilmoituksesi määräpäivää.

Lisäaikaa voit hakea OmaVerossa tai paperilomakkeella.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.2.2023