Esitäytetty veroilmoitus

Liikkeen- tai ammatinharjoittajat, maataloudenharjoittajat sekä heidän puolisonsa saavat esitäytetyn veroilmoituksen helmi-maaliskuussa. Heidän on tehtävä täydennykset veroilmoitukseensa viimeistään 1.4.2021.

Muut asiakkaat saavat esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2021. Heillä veroilmoituksen määräpäivä on joko 4.5., 11.5. tai 18.5.2021. Määräpäivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. 

Ilmoita OmaVerossa

Katso veroilmoituksen täyttöohje

Kun saat veroilmoituksen, toimi näin

1

Tarkista veroilmoitus

Tarkista aina kaikki tiedot, jotka ovat veroilmoituksessasi. 

2

Jos tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään

Jos lisättävää tai korjattavaa ei ole, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos et muuta tietoja, olet antanut veroilmoituksesi sen sisältöisenä kuin se on esitäytetyssä veroilmoituksessa.

3

Korjaa puuttuvat tai virheelliset tiedot

Jos tietoja täytyy korjata tai täydentää, ilmoita muutokset OmaVerossa tai paperilomakkeilla.

Jos korjaat veroilmoitusta, OmaVerossa annetun ilmoituksen tai paperilomakkeiden täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseesi merkittynä määräpäivänä. Määräpäivän näet veroilmoituksesi etusivulta ja OmaVerosta. Katso tarvittaessa ohjeet asiointiin paperilomakkeilla.

Lisäaikaa veroilmoituksen palauttamiseen

Voit hakea lisäaikaa veroilmoituksesi palauttamiseen, jos sinulla on siihen erityisiä syitä. Toimita hakemus Verohallintoon ennen veroilmoituksesi määräpäivää.

Lisäaikaa voit hakea OmaVerossa tai paperilomakkeella.

Usein kysyttyä

Elinkeinonharjoittajat, maataloudenharjoittajat ja heidän puolisonsa saavat veroilmoituksen mukana alustavan verotuslaskelman verotuspäätöksen sijaan. Tämä johtuu siitä, että Verohallinnolta puuttuu vielä osa sinun tai puolisosi verotustiedoista.

Alustavassa verotuslaskelmassa näkyy arvio veronpalautuksesta tai jäännösverosta veroilmoituksen muodostumishetkellä. Huomaa, että määrä voi muuttua. 

Tarkista veroilmoitus ja ilmoita puuttuvat tai korjattavat tiedot. Saat verotuspäätöksen, kun sinun ja puolisosi veroilmoitukset on käsitelty.

Näin ilmoitat OmaVerossa tai paperilla

Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Verotuksen päättymispäivä on henkilökohtainen. Verotus voi päättyä toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan.