Esitäytetty veroilmoitus

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2019. Jos veroilmoituksessasi ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos korjaat ilmoitusta, määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Päivän näet keväällä omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. 

Ilmoita OmaVerossa

Veroilmoitus uudistuu

Veroilmoitus näyttää erilaiselta kuin ennen, ja sen korjaaminen muuttuu. Huomaa, että veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivät aikaistuvat useimmilla asiakkailla vuonna 2019. Lue lisää muutoksista.

Ilmoita osa tiedoista OmaVerossa jo nyt

Voit ilmoittaa osan veroilmoituksen tiedoista jo nyt OmaVerossa. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Katso kaikki tiedot, jotka voit ilmoittaa tällä hetkellä OmaVerossa. 

Huom! Loput tiedot, esimerkiksi palkat ja arvopapereiden luovutusvoitot tai -tappiot, voit tarkistaa ja korjata, kun saat esitäytetyn veroilmoituksesi tai kun veroilmoitus näkyy OmaVerossa.

Näin tarkistat veroilmoituksen

Mikä osa veroilmoituksesta pitää tarkistaa? Mikä on verotuspäätös tai alustava verotuslaskelma?

Veronpalautus

Veronpalautuksen maksupäivä määräytyy jatkossa oman verotuksesi päättymispäivän mukaisesti. Valtaosalle henkilöasiakkaista veronpalautukset maksetaan vuonna 2019 jo elokuussa. Veronpalautuksen määrän ja maksupäivän tulet näkemään saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Jäännösvero

Jäännösveron eräpäivät määräytyvät jatkossa oman verotuksesi päättymispäivän mukaisesti. Valtaosalla henkilöasiakkaista mahdollinen verovuoden 2018 jäännösveron ensimmäinen erä tulee maksettavaksi jo elokuussa 2019. Jäännösveron näet aikanaan saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Voit myös maksaa jäännösveron OmaVeron kautta.

Jos ilmoitat myöhässä

Jos veroilmoitus myöhästyy, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta.

 

Verotuspäätös

Verotuspäätöksessä on laskelma verotuksesi lopputuloksesta.