Esitäytetty veroilmoitus

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2020. Jos veroilmoituksessasi ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos korjaat ilmoitusta, määräpäivä on joko 5.5., 12.5. tai 19.5.2020. Päivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. 

Ilmoita OmaVerossa

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat, maataloudenharjoittajat sekä heidän puolisonsa saavat esitäytetyn veroilmoituksen jo maaliskuussa. Heidän on tehtävä täydennykset veroilmoitukseen viimeistään 2.4.2020.

Ilmoita osa tiedoista OmaVerossa jo nyt

Voit ilmoittaa osan vuoden 2019 veroilmoituksen tiedoista jo nyt OmaVerossa. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Katso kaikki tiedot, jotka voit ilmoittaa tällä hetkellä OmaVerossa. 

Huom! Loput tiedot, esimerkiksi palkat ja arvopapereiden luovutusvoitot tai -tappiot, voit tarkistaa ja korjata, kun saat esitäytetyn veroilmoituksesi tai kun veroilmoitus näkyy OmaVerossa.

Jäännösvero

Verovuosi 2018: Jos verotuksesi päättyi syyskuussa 2019, jäännösveron toisen erän eräpäivä on 2.1.2020. Jos verotuksesi päättyi lokakuussa, jäännösveron toisen erän eräpäivä on 3.2.2020. Näet jäännösveron määrän ja maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa jäännösveron OmaVeron kautta.

Verovuosi 2019: Näet mahdollisen jäännösveron määrän ja maksupäivät keväällä verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Veronpalautus

Veronpalautukset vuodelta 2018 on maksettu.

Vuoden 2019 veronpalautukset maksetaan  valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa 2020. Veronpalautuksen määrän ja maksupäivän näet keväällä verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Näin tarkistat veroilmoituksen

Mikä osa veroilmoituksesta pitää tarkistaa? Mikä on verotuspäätös tai alustava verotuslaskelma?

Jos ilmoitat myöhässä

Jos veroilmoitus myöhästyy, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta.

 

Verotuspäätös

Verotuspäätöksessä on laskelma verotuksesi lopputuloksesta.