Yritysasiakas – käytä verkkolaskua

Yritys- ja yhteisöasiakkaana voit maksaa kiinteistöveron ja yhteisön tuloveron verkkolaskulla. Kun verkkolaskuosoite on OmaVerossa, yritys saa verkkolaskun kiinteistöverosta ja yhteisö lisäksi ennakkoverosta ja jäännösverosta, mutta ei lisäennakoista. Verkkolasku lähetään noin kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Tuloverojen osalta verkkolaskut koskevat niitä velvoitteita, jotka erääntyvät 31.1.2022 jälkeen, mutta kiinteistöverossa verkkolasku otetaan käyttöön heti 22.11.2021 alkaen.

Tarkista ja ilmoita verkkolaskuosoitteesi OmaVerossa

OmaVeron Asiakastiedoissa voit tarkistaa nykyisen verkkolaskuosoitteesi ja tarvittaessa ilmoittaa uuden osoitteen. Tieken verkkolaskuosoitteistossa olleet osoitteet on siirretty OmaVeroon.

Verkkolaskua ei tarvitse erikseen tilata, vaan ne lähetetään automaattisesti, jolloin riittää kun osoite on OmaVerossa tai Tieken rekisterissä. Ensisijaisesti käytetään OmaVeroon ilmoitettua osoitetta, mutta Tieken rekisterissä olevaa osoitetta käytetään, jos asiakas ei ole ilmoittanut osoitetta OmaVeroon. Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla Verohallinnon tiedoissa vain yksi verkkolaskuosoite.

Voit poistaa OmaVerossa ilmoitetun verkkolaskuosoitteen, jolloin laskut lähetetään Tieken rekisterissä olevaan osoitteeseen. Tieken rekisteristä verkkolaskuosoitteen poisto tehdään Tieken palvelun kautta.

Jos yrityksellä ei ole vielä verkkolaskuosoitetta, voit hankkia sellaisen jonkin palveluntarjoajan kautta.

Useampi verkkolaskuosoite

Yrityksellä voi olla käytössä useita verkkolaskuosoitteita. Jos haluat valita mihin verkkolaskuosoitteeseen Verohallinto lähettää laskun, ilmoita verkkolaskuosoite OmaVerossa.