Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin teet ajoneuvon käyttöönottoilmoituksen OmaVerossa

  1. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse välilehti Veroasiat.

  2. Valitse kohdasta Autovero linkki Autoveron toiminnot.

  3. Valitse linkki Käyttöönottoilmoitus.

  4. Tarkista, että perustiedot (ilmoittajan ja lisätietojen antajan yhteystiedot) ovat oikein. Siirry painikkeesta Seuraava vaiheeseen Ajoneuvon tiedot.

  5. Ilmoita Ajoneuvon tiedot: valmistenumero, onko auto uusi vai käytetty, ensirekisteröintipäivä, matkamittarin lukema, ajoneuvoluokka, merkki ja malli sekä käytön alkamispäivä Suomessa. Siirry painikkeesta Seuraava vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

  6. Tarkista vaiheessa Esikatsele ja lähetä, että tiedot ovat oikein. Pääset korjaamaan tietoja, kun valitset painikkeen Muokkaa tai Edellinen. Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

  7. Kun olet lähettänyt ilmoituksen, saat siitä heti vahvistuskirjeen OmaVeroon. Kirjeessä vahvistetaan ilmoituksen vastaanotto, ja voit tulostaa sen ajoneuvon käyttöä varten. Valitse välilehti Yhteydenpito ja sen jälkeen kohdasta Päätökset ja kirjeet linkki Avaa päätökset ja kirjeet.

    Pidä ilmoitus eli vahvistuskirje mukana ajoneuvossa ja esitä se tarvittaessa poliisille tai Tullille. Voit tulostaa sen tai esittää sen sähköisessä muodossa esimerkiksi mobiililaitteella.

  8. Kun olet saanut käyttöönottoilmoituksestasi vahvistuskirjeen, voit tehdä autoveroilmoituksen. Valitse painike Tee autoveroilmoitus. Käyttöönottoilmoituksessa antamasi tiedot siirtyvät esitäytettyinä autoveroilmoitukseen.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024