Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Autoveron vientipalautus

Verohallinto voi hakemuksesta palauttaa autoveron, jos Suomessa verotettu ajoneuvo viedään maasta pysyvästi muualla kuin Suomessa käytettäväksi.

Voit hakea autoveron palautusta viennin perusteella sen jälkeen, kun ajoneuvo on viety ulkomaille. Hae vientipalautusta viimeistään 30 päivän kuluttua viennistä. 

Tee hakemus autoveron palauttamiseksi viennin perusteella OmaVerossa.

Saat päätöksen OmaVeroon. Päätös tulee myös postitse kotiin, ellet ole ottanut käyttöön Suomi.fi-viestejä eli luopunut paperipostista.

Voit tehdä hakemuksen myös paperilomakkeella Hakemus autoveron vientipalautuksesta (lomake 1215). Saat päätöksen OmaVeroon ja postitse ilmoittamaasi osoitteeseen.

Tarkista arvio hakemuksen käsittelyajasta.

Mitkä ovat vientipalautuksen edellytykset?

Voit saada vientipalautusta, jos

  • olet vientiajankohtana ajoneuvon omistaja
  • ajoneuvo on viety pysyvästi muualla kuin Suomessa käytettäväksi
  • ajoneuvo on liikennekelpoisessa kunnossa
  • ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä ja tieto on merkitty liikennerekisteriin.
  • ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönotosta on kulunut enintään 10 vuotta, kun ajoneuvo viedään ulkomaille.

Vientipalautuksen määrä

Autoveroa palautetaan se määrä, joka samanlaisesta ajoneuvosta kannettaisiin, jos se verotettaisiin käytettynä ajoneuvona Suomesta sillä hetkellä, kun se viedään maasta.

Palautettavan autoveron määrä on enintään verotuspäätöksellä määrätty autoveron määrä. Vientipalautusta voidaan myöntää, jos palautettava määrä on vähintään 500 euroa.

Jos ajoneuvon arvo on verotuksen jälkeen noussut siksi, että ajoneuvoa on muutettu tai varusteltu, veroa ei palauteta arvonnousun osalta.

Verohallinto alentaa palautettavaa veron määrää sellaisille ajoneuvoille, joiden veroa on alennettu autoverolain perusteella. Palautusta alennetaan sillä osuudella veron alennuksesta, joka kannettaisiin, jos ajoneuvo luovutettaisiin palautuksen hakemisen ajankohtana muuhun kuin alennettuun veroon oikeuttavaan käyttöön.

Lue lisää autoveron määrästä.

Ilmoita myös varustetiedot

Lue lisää ajoneuvojen varustetietojen ilmoittamisesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 14.6.2024