Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin annat autoveroilmoituksen OmaVerossa

 1. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse välilehti Veroasiat.

 2. Valitse välilehdeltä Veroasiat kohdasta Autovero linkki Autoveron toiminnot.

 3. Valitse linkki Autoveroilmoitus.

 4. Tarkista, että ilmoittajan perustiedot ovat oikein. Ilmoita ajoneuvon valmistenumero. Jos olet jo aiemmin antanut ajoneuvosta käyttöönottoilmoituksen, ajoneuvon perustiedot näkyvät ilmoituksessa automaattisesti sen jälkeen, kun olet syöttänyt valmistenumeron ja siirryt eteenpäin. Jos et ole antanut käyttöönottoilmoitusta, täytä ajoneuvon perustiedot itse.

 5. Ilmoita ajoneuvoluokka ja valitse, onko ajoneuvo uusi vai käytetty. Jos olet tehnyt ajoneuvosta käyttöönottoilmoituksen, kentässä Verollisen käytön alkamispäivä Suomessa näkyy sen perusteella jo valmiiksi päivämäärä. Jos taas et ole ottanut ajoneuvoa verolliseen käyttöön, voit jättää kentän tyhjäksi. Siirry painikkeesta Seuraava vaiheeseen Tekniset tiedot.

 6. Ilmoita ajoneuvon Tekniset tiedot. Valitse valintalistalta (alasvetovalikosta) ajoneuvon merkki ja malli ja täytä muut pakolliset tiedot. Jos täytät ajoneuvon variantti- ja versiotiedot, tekniset tiedot voivat täydentyä automaattisesti.

 7. Valitse valintalistalta ajoneuvon Hiilidioksidipäästöjen peruste.

 8. Ilmoita ajoneuvon Varusteet, jos henkilöauto tai pakettiauto on alle 24 kuukautta vanha. Valitse varustetaso valintalistalta (alasvetovalikosta). Ilmoita myös varustetasoon kuulumattomat lisävarusteet. Voit lisätä lisävarusteiden tiedot ilmoitukseen liitteinä seuraavissa tiedostomuodoissa: pdf, rtf, doc, docx, jpeg, jpg, tiff ja png. Voit myös kirjoittaa tiedot tekstikenttään. Jos et tiedä ajoneuvon varustetasoa, valitse Muu varustetaso ja anna kaikki varusteiden tiedot liitteenä tai kirjoita ne tekstikenttään.

 9. Kun olet täydentänyt ajoneuvon tekniset tiedot, siirry painikkeesta Seuraava vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

 10. Tarkista perustiedot. Tarvittaessa pääset korjaamaan tietoja, kun valitset painikkeen Muokkaa tai Edellinen.

 11. Tarkista tekniset tiedot. Tarvittaessa pääset korjaamaan tietoja, kun valitset painikkeen Muokkaa tai Edellinen. Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024