Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin tarkastelet saldoerittelyä OmaVerossa

OmaVerossa voit tarkastella verojesi ja maksujesi kokonaissaldoa ja tarkempaa saldoerittelyä.

OmaVeron etusivun kohdasta Maksutilanne näet

 • seuraavaksi erääntyvien verojen eriä, jos sinulla ei ole veroja maksamatta
 • jo erääntyneiden ja esimerkiksi maksujärjestelyssä olevien verojen kokonaissaldon.

Erääntymisellä tarkoitetaan sitä, että veron eräpäivä on jo mennyt. Jos veron eräpäivä on kuluva päivä, vero ei ole vielä erääntynyt eikä se vielä näy etusivun saldossa tai Saldoerittelyn erääntyneissä veroissa.

Jos haluat tarkastella saldoa tarkemmin tai tarkistaa myös tulevien verojen tilanteen, siirry Saldoerittelyyn. Saldoerittelystä näet esimerkiksi kaikki erääntyneet verot, tulevat tiedossa olevat verot ja käyttämättä olevat maksut ja palautukset. Voit valita, tarkasteletko kaikkien verojen saldoa tai voit valita tietyn verolajin valikosta, jolloin näet vain sen verolajin erät.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

Toimi näin OmaVerossa

 1. Valitse etusivulta kohdasta Maksutilanne linkki Saldoerittely.

 2. Saldoerittelyssä on osat Erääntyneet verot sekä Tulevat verot. Sivulla näkyy kaikkien OmaVerossa olevien verolajien erääntynyt saldo.

  Jos verot kuuluvat maksujärjestelyyn tai muuhun perintätoimenpiteeseen (esimerkiksi konkurssi, velkajärjestely tai ulosotto), ne eivät sisälly erääntyneiden verojen saldoon vaan näkyvät omassa taulukossaan.

  Jos tapahtumia on yli 10, voit selata listan sivuja eteenpäin listan oikeassa yläkulmassa näkyvien sivunumeroiden avulla.

 3. Voit maksaa erääntyneet verot painikkeesta Maksa veroja. Lisätietoja verojen maksamisesta OmaVerossa: Näin maksat veroja OmaVerossa

 4. Jos haluat laskea arvion jonkin tulevan päivän saldosta, valitse välilehti Saldoennuste. Anna haluamasi päivämäärä ja valitse painike Laske saldo.

  Saldoennusteessa voit arvioida saldon valitulle päivälle enintään 30 päivää eteenpäin. Voit tarkastella joko kaikkien verojen tai yksittäisen veron saldoennustetta.

Sivu on viimeksi päivitetty 19.11.2023