Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin löydät rekisteröityneelle säilyttäjälle keskeiset asiat OmaVerosta

Rekisteröityneelle säilyttäjälle keskeisiä toimintoja ovat esimerkiksi sähköposti-ilmoitusten hallinta, selvityspyyntöihin vastaaminen ja vuosi-ilmoitustietojen tarkastelu. Tämän ohjeen avulla löydät nämä toiminnot OmaVerosta.

Sähköposti-ilmoitusten hallinta

 1. Voit tilata sähköpostiisi ilmoituksia OmaVeron tapahtumista. Saat siis sähköpostiisi viestin, jos OmaVerossa on esimerkiksi uusi päätös tai viesti.

  Valitse linkki Muokkaa omia tietoja.

 2. Jos haluat saada sähköpostiisi ilmoituksia OmaVeron huomautuksista ja muistutuksista, varmista, että valita on Kyllä.

  Jos haluat valita, kenen asioista haluat saada ilmoituksia, valitse painike Valitse haluamasi ilmoitukset. Selvityspyynnöistä saat aina viestin ilman erillistä valintaa. Lue lisää sähköposti-ilmoitusten valinnoista.

Selvityspyynnöt

 1. Jos sinulle on saapunut selvityspyyntö, löydät sen välilehdeltä Yhteydenpito. Samalta välilehdeltä löydät myös muut saapuneet päätökset ja kirjeet. Valitse linkki Katso selvityspyyntöjä kohdasta Selvityspyynnöt.

 2. Lue selvityspyyntö valitsemalla linkki Avaa tai vastaa siihen valitsemalla linkki Vastaa. Vastaus selvityspyyntöön voi olla myös korjattu Rekisteröityneen säilyttäjän vuosi-ilmoitus.

 3. Kirjoita vapaamuotoinen vastaus, lisää tarvittaessa liitteet ja valitse painike Seuraava, jotta pääset esikatselemaan ja lähettämään vastauksesi.

Vuosi-ilmoitustiedot

 1. Voit tarkastella vuosi-ilmoitustietoja välilehdellä Veroasiat. Valitse linkki Rekisteröityneen säilyttäjän osinkojen vuosi-ilmoitustiedot kohdasta Yritystoiminta.

 2. Valitse vuosi, jonka tietoja haluat katsella.

 3. Yhteenveto-näkymässä näkyy

  • rekisteröityneen säilyttäjän lähettämät sanomat
  • rekisteröityneen säilyttäjän ilmoitusvertailu (yhteenveto ja erittelytiedot)
  • rekisteröityneen säilyttäjän omien vuosi-ilmoitusten tiedot ISIN-tunnuksittain
  • rekisteröityneen säilyttäjän vuosi-ilmoitukset ja rekisteröityneelle säilyttäjälle välitetyt osingot ISIN-tunnuksittain.
 4. Rekisteröityneen säilyttäjän vuosi-ilmoitukset ISIN-tunnusten mukaan

  Valitsemalla taulukosta ISIN-tunnuksen linkin voit tarkastella tietoja ISIN-tunnuksittain säilyttäjän ilmoittaman osingonsaajatiedon määrästä ja välitettyjen osinkojen määrästä toisille rekisteröityneille säilyttäjille.

 5. Rekisteröityneen säilyttäjän täsmäytys ISIN-tunnuksen mukaan

  Pääset tarkastelemaan rekisteröityneen säilyttäjän täsmäytystä ISIN-tunnuksen mukaan valitsemalla taulukosta ISIN-tunnuksen linkin, jolloin kuvan näkymä avautuu.

  Näet tässä ilmoittamasi osingot, mutta myös sinulle välitetyt osingot (Vastaanotetut osingot) sekä tahon, joka ne on välittänyt (Säilyttäjän tai ilmoittajan nimi).

Sivu on viimeksi päivitetty 1.3.2023