Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Jaksokohtaisen autoveroilmoituksen ilmoitus- ja maksuohjeet

Jos olet uusien ajoneuvojen rekisteröity autoveroilmoittaja, anna kuukausittain jaksokohtainen autoveroilmoitus uusista ajoneuvoista.

Jaksokohtainen autoveroilmoitus pitää antaa jokaiselta kalenterikuukaudelta. Ilmoitus on annettava, vaikka jakson aikana ei olisi rekisteröity uusia ajoneuvoja.

Näin annat autoveroilmoituksen

Anna jaksokohtainen autoveroilmoitus viimeistään jaksoa seuraavan kuukauden 10. päivänä. Jos päivä on arkipyhä tai viikonloppu, voit antaa ilmoituksen seuraavana arkipäivänä.

Voit antaa autoveroilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon rajapintapalvelu Vero APIn kautta. Katso tarkemmin sähköiseen ilmoittamiseen liittyvät valtuutusohjeet

Siirry OmaVeroon

VeroAPI-rajapintapalvelu

Paperilomaketta voit käyttää vain erityisestä syystä – esimerkiksi silloin, kun sähköinen ilmoittaminen on teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Linkin lomakkeeseen saat sivun lopusta.

Jos ilmoitat tiedot myöhässä, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta.

Miten korjaat ilmoituksen tietoja?

Jos huomaat veroilmoituksessa virheen, anna veroilmoitus uudelleen. Uusi veroilmoitus korvaa aikaisemman ilmoituksen.

Voit antaa veroilmoituksen uudelleen OmaVerossa tai Vero APIn kautta, riippumatta siitä kumpaa kautta olet antanut aikaisemman ilmoituksen. Jos ilmoitat Vero APIn kautta, liitä uuteen veroilmoitukseen tunnistetieto, joka löytyy Verohallinnon alkuperäiseen veroilmoitukseen lähettämästä kuittauksesta. Tunnistetiedon voit tarkistaa myös OmaVerossa veroilmoitukselta.

Jos olet jo saanut autoverotuspäätöksen, voit tehdä oikaisuvaatimuksen. Lue ohjeet, kuinka teet oikaisuvaatimuksen.

Näin maksat autoveron

Kun olet saanut autoverotuspäätöksen, maksa autovero OmaVeron kautta tai verkkopankissa. Näet tarvittavat maksutiedot (esimerkiksi Verohallinnon tilinumeron ja autoveron viitenumeron) jakson autoverotuspäätöksestä ja OmaVerosta.

Käytä autoveron viitenumeroa.

Lue tarkemmat maksuohjeet

Saat kaikkien verojen ja maksujen tilanteesta kuukausittain yhteenvedon OmaVeroon. Yhteenvedossa on kokonaiskuva kaikkien verojen tilanteesta. Yhteenveto ei sisällä ajoneuvokohtaisia tietoja. Lue lisää: Yhteenveto verojen maksutilanteesta.

Jos maksat autoveron myöhässä, joudut maksamaan viivästyskorkoa.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2021