Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Käytettyjen ajoneuvojen ilmoittaminen

Rekisteröity autoveroilmoittaja antaa käytetyistä ajoneuvoista ajoneuvokohtaisen veroilmoituksen.

Anna ajoneuvokohtainen autoveroilmoitus 5 päivän kuluessa siitä, kun ajoneuvo on rekisteröity liikennerekisteriin. Voit antaa autoveroilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon teknisen rajapinnan (API) kautta.

Anna autoveroilmoitus OmaVerossa

Anna autoveroilmoitus teknisen rajapinnan (Vero API) kautta (tekniset ohjeet)

Kun olet lähettänyt veroilmoituksen, saat kuittauksen siitä, että lähettäminen onnistui. Veroilmoitus on annettu määräajassa, jos saat kuittauksen viimeistään viimeisen jättöpäivän aikana.

  • Jos annat veroilmoituksen myöhässä tai siinä on puutteita tai virheitä, seurauksena voi olla myöhästymismaksu tai veronkorotus. Lue lisää seuraamusmaksuista.
  • Jos autoveroilmoitusta ei anneta lainkaan, Verohallinto voi toimittaa verotuksen arvioimalla. Arvioverotuksesta seuraa laiminlyönti, jonka takia Verohallinto voi poistaa yrityksen rekistereistä ja joka on esim. este palautusten maksamiselle. Verohallinto kuulee asiakasta ennen arvioverotusta ja veronkorotuksen määräämistä. Lue lisää seuraamusmaksuista.

Voit tehdä autoveroilmoituksen paperilomakkeella vain erityisestä syystä

Verohallinto laskee autoveron määrän kullekin ajoneuvolle erikseen. Saat jokaisesta ajoneuvosta myös oman autoverotuspäätöksen OmaVeroon.

Autoveron maksaminen

Kun olet saanut autoverotuspäätöksen, maksa autovero OmaVeron kautta tai verkkopankissa. Käytä autoveron viitenumeroa. Voit myös tilata e-laskun. Lue lisää maksuohjeista

  • Näet tarvittavat maksutiedot autoverotuspäätöksestä.
  • Eräpäivä on seuraava kalenterikuukauden 24. päivä, kun autoveron määräämisestä on kulunut 2 viikkoa (14 pv).

Saat verojen ja maksujen tilanteesta kuukausittain yhteenvedon OmaVeroon. Yhteenvedossa on kokonaiskuva kaikkien verojen tilanteesta. Yhteenveto ei sisällä ajoneuvokohtaisia tietoja.

Korjaa virheet ─ tee uusi veroilmoitus

Voit korjata autoveroilmoituksen tietoja siihen saakka, kun olet saanut autoverotuspäätöksen OmaVeroon. Kun korjaat ilmoitusta, uusi veroilmoitus korvaa aikaisemman ilmoituksen.

Jos olet jo saanut autoverotuspäätöksen OmaVeroon, et voi enää korjata ilmoitusta. Tällaisessa tapauksessa sinun on tehtävä oikaisuvaatimus OmaVerossa. Lue ohjeet, kuinka teet oikaisuvaatimuksen.

Jos olet antanut veroilmoituksen Verohallinnon teknisen rajapinnan (API) kautta, voit korjata veroilmoitusta tai tehdä oikaisuvaatimuksen antamalla uuden veroilmoituksen rajapinnan kautta. Näissä tilanteissa veroilmoitukseen on liitettävä tunnistetieto, joka löytyy Verohallinnon alkuperäiseen veroilmoitukseen lähettämästä kuittauksesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2021