Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Lahjoitusvähennys – kun teet lahjoituksen yliopistolle tai korkeakoululle

Yksityishenkilö tai kuolinpesä voi vähentää ansiotuloistaan rahalahjoituksen, jonka se on tehnyt yliopistolle tai korkeakoululle. Voit tehdä vähennyksen, jos lahjoituksen tarkoitus on edistää tiedettä tai taidetta. Edellytyksenä on myös, että lahjoituksen kohteena on Euroopan talousalueella oleva julkista rahoitusta saava yliopisto tai korkeakoulu tai näiden yhteydessä oleva yliopistorahasto.

Saat vähennyksen, jos lahjoitus on vähintään 850 euroa ja enintään 500 000 euroa.

Näin teet vähennyksen

Vuoden 2023 vähennys

Saat esitäytetyn veroilmoituksen huhtikuun loppuun mennessä. Ilmoita vähennys veroilmoituksellasi määräpäivään mennessä. Vähennys otetaan huomioon verotuspäätöksessäsi, jonka saat lokakuun loppuun mennessä.

Ilmoita OmaVerossa

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa tiedot paperilomakkeella 50A Ansiotulot ja niistä tehtävät vähennykset. Näin ilmoitat paperilomakkeella

Vuoden 2024 vähennys

Kuluvan vuoden vähennystä ei voi ilmoittaa OmaVerossa. Voit ilmoittaa vähennyksen esitäytetylle veroilmoituksellesi keväällä 2025.

Jos haluat ilmoittaa kuluvan vuoden vähennyksen jo vuonna 2024, voit ilmoittaa sen paperilomakkeella 50A Ansiotulot ja niistä tehtävät vähennykset. Liitä mukaan kuitti maksusta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024