Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin yhtiö hakee varainsiirtoveron palautusta tai vapautusta varainsiirtoverosta OmaVerossa

Yhtiö voi hakea varainsiirtoveron palautusta silloin, jos kaupasta on annettu varainsiirtoveroilmoitus ja vero on maksettu. Jos kyse on muunlaisesta virheestä, lue ohjeet sivulta virheet ilmoittamisessa ja maksamisessa.

Tarkista hakemuksen määräaika ja tarvittavat liitteet.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

Toimi näin

 1. Avaa etusivun välilehti Omat verolajit. Siirry osioon Varainsiirtovero ja valitse linkki Hae palautusta varainsiirtoverosta.

 2. Valitse linkki Hae palautusta sen ilmoituksen kohdalta, jota hakemus koskee. Silloin aiemmin annetun varainsiirtoveroilmoituksen tiedot näkyvät valmiina palautushakemuksessa.

  Vaihtoehtoisesti voit valita painikkeen Siirry suoraan hakemukseen.

 3. Täytä hakemus.

  Ilmoita kohdassa Hakemuksen tyyppi, hakeeko yhtiö varainsiirtoveron palautusta vai vapautusta varainsiirtoverosta. Kerro palautuksen tai vapautuksen syy. Tarkista myös, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan.

  Kirjoita myös perustelut, miksi yhtiö hakee palautusta tai vapautusta.

 4. Lisää liitteeksi kauppakirja tai muu sopimus sekä muut tarvittavat asiakirjat painikkeesta Lisää tiedosto.

 5. Kohdassa Lisätietojen antajan yhteystiedot näkyvät Verohallinnon tiedossa olevat yhteystiedot. Jos hakemuksesta antaa lisätietoja joku muu, ilmoita hänen yhteystietonsa.

  Jos haet varainsiirtoveron palautusta, tarkista myös Verohallinnon tiedossa oleva tilinumero, jolle palautus maksetaan. Näin ilmoitat tai muutat tilinumeron OmaVerossa.

 6. Siirry vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

  Tarkista hakemuksen tiedot. Tarvittaessa pääset vielä muokkaamaan tietoja linkistä Muokkaa. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

Näet hakemuksen käsittelyn vaiheen OmaVerossa

Voit seurata varainsiirtoveron palautushakemuksen käsittelyä OmaVerossa: Valitse välilehti Yhteydenpito ja sen jälkeen kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila linkki Käsittelytilanteen seuranta.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024